Islamda avrat ne demek?

İçindekiler:

  1. Islamda avrat ne demek?
  2. Hatunum kelimesinin anlamı nedir?
  3. Avrat Manita ne demek?
  4. Avrat ne demek kusurlu?
  5. Eski zamanlarda hatun ne demek?
  6. Herif demek hakaret mi?
  7. Avrat ne demek Türk Dil Kurumu?
  8. At Avrat ne demek?
  9. Avrat manita hatun ne demek?
  10. Manita flört hatun ne demek?
  11. Tarihte avrat ne demek?
  12. Osmanlı döneminde hatun ne demek?
  13. Eski Türklerde hatun ne demek?

Islamda avrat ne demek?

arapça avret kelimesinden gelir. avret kişinin utanılacak yeri, gizlemesi gereken yeri, ut yeri anlamlarına gelmektedir. avrat: erkeğin eşi, karısı, mahremi. ... bu nedenle islam geleneğine göre, ut yeri gibi kadınına da avret/avrat demek gelenek olmuştur.

Hatunum kelimesinin anlamı nedir?

hatun kelime kökeni Bu sözcük Soğdca χwatāw "kral, hükümdar" sözcüğünden türetilmiştir. Soğdca sözcük Soğdca χwa "kendi" ve Soğdca tāw "güç, güçlü" sözcüklerinin bileşiğidir. Soğdca sözcük Hotan Saka dilinde χattuna "kraliçe" sözcüğünden alıntıdır.

Avrat Manita ne demek?

Avrat; Arapça “kusurlu”, Manita, İtalyanca “ el altındaki kadın”, Flört, İngilizce “oynaşılan kişi”, HATUN, TÜRKÇE “EN DEĞERLİ HAZİNE” demektir..."

Avrat ne demek kusurlu?

Avrat kelimesi Türkçe'de "(kadının) edep yerleri, zaaf ve kusurlar" anlamına gelir. ... Arapça sözcük Arapça ˁwr kökünden gelen ˁawrat عورة z "kusur, özür, edep yeri" sözcüğünün çoğuludur.

Eski zamanlarda hatun ne demek?

Eski zamanlarda çok kullanılmakta olan Hatun ismi, hakanların eşlerine verilen bir unvan olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda eskiden yüksek rütbeli kadınlara da Hatun unvanı verilmektedir.

Herif demek hakaret mi?

Bir kimsenin onur şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil veya olgu isnadı veya sövme niteliğindeki tüm fiiller, hakaret suçunu oluşturur. ... Örnek vermek gerekirse bir kimseye “şerefsiz”, “namussuz”, “adi herif”, “hayvan”, “köpek”, “aptal” vb. şekilde söylenen sözler hakaret suçunu oluşturur.

Avrat ne demek Türk Dil Kurumu?

Türk Dil Kurumu açıklamalarına göre avrat kelimesi Arapçadan gelen bir sözcüktür. Halk ağzında kullanılmakta olan bir isimdir. Kadın, hanım ve eş anlamlarında kullanılmaktadır.

At Avrat ne demek?

Pusat, Türk ve Altay halk kültüründe ve mitolojisinde silah anlamına gelir. Günümüzde "at, avrat, silah" olarak söylenen atasözünün orijinal biçimi "at, avrat, pusat" şeklindedir ve bu atasözünde silaha verilen önem vurgulanır.

Avrat manita hatun ne demek?

Avrat; Arapça “kusurlu”, Manita, İtalyanca “ el altındaki kadın”, Flört, İngilizce “oynaşılan kişi”, HATUN, TÜRKÇE “EN DEĞERLİ HAZİNE” demektir..."

Manita flört hatun ne demek?

Manita, İtalyanca el altındaki kadın; flört ise İngilizce işve, oynaş anlamına gelir.

Tarihte avrat ne demek?

Avrat kelimesi Türkçe'de "(kadının) edep yerleri, zaaf ve kusurlar" anlamına gelir. ... Avrat kelimesi tarihte bilinen ilk kez "kadın, zevce" Mukaddimetü'l-Edeb (1300 yılından önce) : kenç oğlanlu boldı ˁāvrat eserinde yer almıştır.

Osmanlı döneminde hatun ne demek?

(Çoğulu: Havâtın) Kadın. Hanım. Tar: Yüksek şahsiyetli kadınlara veya hakan eşlerine verilen ünvan.

Eski Türklerde hatun ne demek?

Hatun, Hunlar'dan itibaren İslâm öncesi Türk devletlerinde hükümdar zevcesinin resmî unvanı olarak kullanılmıştır. Eski Türk devletlerinde hatunlar devlet işlerinde söz sahibiydiler ve protokolde yerleri vardı.