Akademik Özgeçmiş sistemi nedir?

İçindekiler:

  1. Akademik Özgeçmiş sistemi nedir?
  2. Yöksis bilgilerimi nasıl görebilirim?
  3. Yöksise nasıl kayıt olurum?
  4. Yöksis numarası nasıl alınır?

Akademik Özgeçmiş sistemi nedir?

Akademik Özgeçmiş, genellikle bilim dünyası, üniversite, yüksekokul, enstitü, araştırma merkezi, düşünce kuruluşu gibi kurumlarda kullanılan bir özgeçmiş çeşididir. ... Akademik kariyer yapmak isteyen kişilerin kullanacağı bir özgeçmiştir.

Yöksis bilgilerimi nasıl görebilirim?

Mezuniyet ve öğrenim bilgilerinize ÖBS'deki http://obs.atauni.edu.tr/moduller/sayfa/info/index# adresinde yer alan "YÖKSİS Bilgilerim" menüsü aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet uygulamasındaki YÖK işlemlerinden de öğrencilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Yöksise nasıl kayıt olurum?

YÖKSİS sistemine girebilmek adına öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını ve YÖKSİS şifresini bilmesi gerekmektedir. Bu şifre, sadece YÖKSİS sistemine girmek için verilen şifredir. Bu şifreyi almak adına öğrencinin, üniversitesinde bulunan öğrenci işlerine başvurması yeterlidir.

Yöksis numarası nasıl alınır?

Yükseköğretim Bilgi Sistemine (YÖKSİS) giriş yaparken sistem 11 haneli T.C. Kimlik Numaranızı ve YÖKSİS şifrenizi girmenizi istemektedir. YÖKSİS şifrenizi üniversitelerin personel bilgi işlem bürolarından temin edebilirsiniz.