Kedinin mırıldanması ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Kedinin mırıldanması ne anlama gelir?
  2. Kedi Hırlaması neden olur?
  3. Kedi neden hırıltılı nefes alır?
  4. Kediler Neden motor gibi ses çıkarır?
  5. Kediler Neden bir yerlere sürtünür?

Kedinin mırıldanması ne anlama gelir?

Kediler birçok farklı duygu durumunda mırıldanma davranışında bulunurlar. Mesela; çevrelerinde onları huzursuz edecek bir unsur varsa tedirgin olduklarından mırıldanabilirler. Ya da herhangi bir şeyden ötürü korku ve acı duyuyorlarsa da tepki olarak mırıldanıp kendilerini rahatlatmak isteyebilirler.

Kedi Hırlaması neden olur?

Bu sesleri genellikle sevildiklerinde ve mutlu olduklarında çıkarsalar da hasta olduklarında ya da acı çektiklerinde de bu sesi çıkardığına şahit olabilirsiniz. Bilim adamları tarafından yapılan bir takım araştırmalarda kedilerin hırlamalarına yakın frekanslardaki seslerin kemik yoğunluğunu artırdığı saptanmıştır.

Kedi neden hırıltılı nefes alır?

Boğazındaki zararlı madde ve iltihaplanmadan dolayı kedi sesli şekilde nefes alıp verebilir. Bu durum aynı zamanda kedide nefes alma düzenini değiştirir ve öksürüğe sebep olur. Kedi sadece belirli bir dönemlerde düzenli olarak hırıltı sesi çıkarmaya başlıyorsa bunun nedeni de alerji olması olabilir.

Kediler Neden motor gibi ses çıkarır?

Hiyoid kemiği denen bu yapı, dilin kafatasına sabitlenmesi görevini görür. Diğer tüm canlılarda kısmi olarak kemikten oluşan ve kıkırdak da içeren hiyoid kemiği, evcil kediler ile bazı büyük kedi türlerinde tamamen kemiktendir ve bu kemik sayesinde kediler gırıldama sesini çıkarırlar.

Kediler Neden bir yerlere sürtünür?

Sürtünme, Teşekkür Anlamı da Taşır Yani sürtünme sadece bir sevgi gösterisi ya da koku bırakma ihtiyacının ortaya konması değil, aynı zamanda kedinizin size olan bir minnetini de ifade eder. Özellikle miyavlayarak size sürtünüyorsa ona mama vermenizi istiyor ve bunun için size minnetle teşekkür ediyor olabilir.