Mevsimsel depresyon ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Mevsimsel depresyon ne kadar sürer?
  2. Mevsimsel depresyona ne iyi gelir?
  3. Mevsimsel depresyon neden olur?
  4. Bipolar akıl hastalığı mı?
  5. Güneş ışığının azaldığı mevsimlerde görülen depresyon nedir?

Mevsimsel depresyon ne kadar sürer?

Mevsimsel depresyon herkesi etkiler mi? Herkesi geçici ya da hafif olarak birkaç gün süreyle etkileyebilir. Ancak asıl mevsim depres- yonu iki hafta kadar sürer. En çok eylül-ekim ortası arasında görülür.

Mevsimsel depresyona ne iyi gelir?

Mevsimsel depresyonun tedavisi Mevsimsel depresyonun tedavisinde ışık terapisi, antidepresanlar, iyonize hava, psikoterapiler ve melatonin hormon desteği gibi yöntemler kullanılsa da bunların bir kısmı deneme aşamasındadır.

Mevsimsel depresyon neden olur?

Mevsimsel depresyonun serotonin ve melatoninin kan düzeylerindeki değişikliklerle ilgili olduğu bilinmektedir. Sonbahar ve kış ayları ile birlikte gün ışığında geçen sürenin azalmasıyla ve karanlık geçen saatlerin artmasıyla serotonin düzeylerinde azalma, melatonin düzeylerinde ise artış görülmektedir.

Bipolar akıl hastalığı mı?

Efsane 1: Bipolar bozukluk ciddi bir akıl hastalığıdır Ancak son birkaç yılda, daha hafif bipolar bozukluk formlarının çok daha yaygın olduğunu görülüyor. İki ana bipolar hastalık tipi var: Bipolar I ve Bipolar II'dir. Bipolar I'de mani ve depresyon dönemleri oldukça şiddetli olabilir.

Güneş ışığının azaldığı mevsimlerde görülen depresyon nedir?

Güneş ışığındaki bu düşüş vücudunuzun biyolojik saatini etkileyerek depresif duygulara yol açabilir. Serotonin seviyesi: Beyinde ruh halini etkileyen bir kimyasal olan serotonin seviyesinin düşüşü, mevsimsel depresyona neden olabilir. Güneş ışığının azalması da serotonin seviyesini düşürerek depresyonu tetikleyebilir.