Karaciğer kanseri nasil gecer?

İçindekiler:

  1. Karaciğer kanseri nasil gecer?
  2. Karaciğer kanseri riskli mi?
  3. Karaciğer kanserinin tedavisi mümkün mü?
  4. Karaciğer kanserinde 4 evre ne demek?
  5. Karaciğer kanserinde 3 evre nedir?

Karaciğer kanseri nasil gecer?

Hastalığın meydana geldiği karaciğerin tümörlü bölümü ameliyatla çıkarılır. Bunun yanı sıra karaciğer nakli de düşünülebilir. Cerrahi işlemin uygulanamayacağı hastalarda ise kemoterapi, radyoterapi, tümörün yakıldığı ablasyon tedavisi veya mikroküre ile nükleer tıp tedavileri kullanılabilmektedir.

Karaciğer kanseri riskli mi?

Özellikle karaciğer hastalığı olanlar, karaciğeri yapısal bozukluğa uğrayan bireyler (siroz ya da siroz zemini olanlar) karaciğer kanseri riski altındadır. Karaciğer kanseri dünyada en sık görülen kanserlerden biridir. Hayati riske neden olduğundan erken teşhis edilmesi gereken bir hastalık türüdür.

Karaciğer kanserinin tedavisi mümkün mü?

Karaciğer tümörlerinin tedavisi, ameliyat ile tümör kitlesinin çıkarılmasıdır. Karaciğer fonksiyonlarının yeterli olduğu ve kitlenin çıkarılabileceği hastalarda ameliyat tercih edilmektedir. Ancak karaciğer naklinin gerektiği durumlar da mevcuttur.

Karaciğer kanserinde 4 evre ne demek?

· Evre 4: Karaciğer kanserinin (son evre karaciğer kanseri) ise hastalık artık Akciğer, kemik ve diğer lenf düğümleri gibi uzak bölgelere de metastaz tespit edildiğinden söz edilebilir. Karaciğer kanserinin kaybolup daha sonra tekrar tespit edildiği durumlar "rekürren" hastalık olarak ifade edilir.

Karaciğer kanserinde 3 evre nedir?

· Evre 3: Karaciğer kanseri, 5 santimetreden büyük birden fazla tümör dokusu varlığını veya hastalığın büyük kan damarları ve lenf düğümleri gibi çevre dokulara yayılımının olduğunu ifade eder.