Nöropati tedavisi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Nöropati tedavisi nasıl yapılır?
  2. Diyabetik nöropati geçer mi?
  3. Periferik nöropati geçer mi?
  4. Diyabetik nöropati nasıl geçer?

Nöropati tedavisi nasıl yapılır?

Nöropatik ağrı tedavisi çok yönlüdür, çeşitli ilaçlar ve ilaca yanıtsız hastalarda girişimsel tedavi alternatifleri vardır. Tedavide özel sara ilaçları, ritim bozukluğu ilaçları, özgün kas gevşeticiler, morfin türevi ilaçlar, lokal anestezikler kullanılabilir.

Diyabetik nöropati geçer mi?

Nöropatik ağrı için uygulanacak tedavi, neden olan mevcut hastalığın süresiyle ilgili değildir. Diyabetik nöropatide olduğu gibi hastalık devam etse de çeşitli yöntemlerle nöropati kontrol altına alındığında belirli bir süre sonra nöropati tedavisi kesilirken, diyabetin tedavisi ömür boyu sürer.

Periferik nöropati geçer mi?

Periferik nöropatisi olan insanlar ağrıyı genellikle bıçaklanma, yanma veya karıncalanma olarak tanımlar. Çoğu durumda, yakınmalar, özellikle tedavi edilebilir bir durumdan kaynaklanıyorsa iyileşir.

Diyabetik nöropati nasıl geçer?

Diyabetik nöropatinin kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte nöropatiye yol açan durumlara yönelik ve nöropatinin yol açtığı ağrının ortadan kaldırılmasına yönelik çok çeşitli ilaç tedavileri bulunmaktadır. Hastanın bu tedavilerden hangisine uygun olduğuna hekimi karar verir.