Erik ağacına hangi ilaç atılır?

İçindekiler:

  1. Erik ağacına hangi ilaç atılır?
  2. Erik ağacı ne zaman erik verir?
  3. Erik ilaçlaması ne zaman yapılır?
  4. Erik ağacı ne kadar sürede büyür?
  5. Erik ağacına bordo bulamacı ne zaman atılır?
  6. Erik Cep Hastalığı Nedir?
  7. Erik ağacı ne zaman dikilir?
  8. Erik iç kurdu ilacı ne zaman atılır?
  9. Erik ağacına bordo bulamacı atılır mı?
  10. Bordo bulamacı meyve ağaçlarına ne zaman atılır?
  11. Monilya hastalığı nedir?
  12. Erik ağacı kaça kaç dikilir?

Erik ağacına hangi ilaç atılır?

Hastalık yeni başlamış ise, hasta kökleri kesilip hasta kısımlar kazındıktan sonra bu yerlere %5'lik Bordo bulamacı veya %2'lik Göztaşı ilaçlarından biri fırça ile sürülür, ilaç kuruduktan sonra üzeri aşı macunu veya 750 gram Ardıç katranı+250 gram Göztaşı karışımı ile kapatılmalıdır.

Erik ağacı ne zaman erik verir?

Dikilen Erik Fidanı Ne zaman Meyve Verir? Uygun koşullar altında dikilen yabani erik anaçlı bir erik fidanından 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 4. Yıldan sonra olmaktadır.Yarı bodur veya bodur fidanlarda ise bu süre daha erken olmaktadır.

Erik ilaçlaması ne zaman yapılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusunda olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan iki hafta öncesine kadar yapılmalıdır. ERİK KOŞNİLİ Yoğun bulaşıklık olan bahçelerde ağaçlar uyku döneminde iken kışlık yağlardan biri ile mücadele yapılır.

Erik ağacı ne kadar sürede büyür?

Dikilen bir erik fidanı klasik anaçlı ise 3-4 yılda , yarı bodur veya bodur anaçlı ise 1-2 yılda meyve vermeye başlayacaktır.Yarı bodur veya bodur anaçlı erik fidanlarından olan bahçelerde daha erken sürede ürün alır, dekara daha fazla mahsul alabilirsiniz.

Erik ağacına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Özellikle ilkbaharda gözler uyanmadan önce meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ilkbahar erken donlarından ve çıkabilecek potansiyel hastalıklara karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Erik Cep Hastalığı Nedir?

Erikte Cep Hastalığı (Taphrina pruni): Hastalığa yakalanmış meyvelerin şekli ve rengi bozulur, uzun, yassı veya normalden çok daha büyük olurlar. İçlerinde çekirdek bulunmaz, meyve eti gevrek yapıdadır ve renkleri bozuktur. Meyve rengi önceleri sarımsı, zamanla grimsi ve kahverengi olur.

Erik ağacı ne zaman dikilir?

Erik Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir? Kış ayları, ılık geçen bölgelerde sonbaharda, kışı soğuk geçen bölgelerde ise ilkbaharda erik fidanları dikilir.

Erik iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

Ergin bireylerin tuzaklarda görüldükten 2 hafta sonra veya meyve üzerinde yumurtalar görüldükten sonra ikinci döle karşı ilaçlama yapılır. Zararlı populasyonunun yüksek devam etmesi ve zarar görülmesi durumunda ilaçlamalar tekrar edilebilir.

Erik ağacına bordo bulamacı atılır mı?

Bordo bulamacı, kışın yaprağını döken ılıman iklim meyve türlerinden Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne, Elma, Armut, Ayva gibi türlerin fidanları ve ağaçlarında, bakteri ve mantar kökenli hastalıklara karşı koruyucu olarak kullanılır.

Bordo bulamacı meyve ağaçlarına ne zaman atılır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Monilya hastalığı nedir?

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek Monilyası (Monilinia laxa) kayısı, şeftali, kiraz, erik, vişne ve bademde önemli kayıplara yol açabilen bir fungal hastalıktır. Hastalık etmeni konukçu bitkinin özellikle çiçek, çiçek sapı, sürgün ve en son olarak ta meyveleri hastalandırır.

Erik ağacı kaça kaç dikilir?

Klasik anaçlı erik fidanlarında ;fidanlar ve sıralar arası 6'şar metre olacak şekilde dikim yapabilir, yarı bodur anaçlı erik fidanlarında, fidanlar arası 3 metre sıralar arası 5 metre olacak şekilde dikim yapabilir, bodurlarda ise fidanlar arası 1, 5 metre sıralar arasu 4 metre olacak şekilde fidan dikimi ...