Kafatası kemikleri Nelerden Oluşur?

İçindekiler:

  1. Kafatası kemikleri Nelerden Oluşur?
  2. Insan kafatasında kaç tane kemik vardır?
  3. Kafatası estetiği mümkün mü?
  4. Kraniotomi neden yapılır?
  5. Kafatası ağrısı neden olur?
  6. Kafatası neden karına konur?
  7. Kafatası ameliyatı nasıl olur?

Kafatası kemikleri Nelerden Oluşur?

Kafatası, beyni çevreleyen ve oldukça sağlam kemiklerden oluşan güçlü bir yapıdır. Sekiz kemiğin birleşmesiyle oluşur. Bu kemikler doğumda birbirlerinden ayrı olup birbiri üzerinde kayabilirler. 3 yaş civarında tüm kemikler birbirleriyle birleşirler ve sütür adını verdiğimiz girintili çıkıntılı bir yapıyı oluştururlar.

Insan kafatasında kaç tane kemik vardır?

ABD'deki Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi'ne (NCBI) göre, insanların kafataslarında 22 kemik mevcut: 8 kraniyal (kafatasını oluşturan) kemik ve 14 adet yüz kemiği. Alın kemiği -frontal adı verilen tek bir kemik- aslında yenidoğanlarda iki ayrı kemikken, bebeklerde, büyüdükçe birbirine kaynar.

Kafatası estetiği mümkün mü?

Yetişkinlerde düz-yassı kafatası yapısı; lokal yada genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilen dolgu ve protez ameliyatları yoluyla tedavi edilebilmektedir.

Kraniotomi neden yapılır?

Kraniotomi hangi hastalıklarda uygulanır? Beyin tümörleri, hematomlar, anevrizma, AVM, kafa travması, yabancı cisimler, beyin herniasyonu, kafa içi basınç yüksekliğini tedavi etmek için kraniotomi uygulanabilir. Çıkartılan kemik flebi işlemin sonunda genellikle küçük plaka ya da vidalarla değiştirilir.

Kafatası ağrısı neden olur?

Akut sinüzit, diş problemleri, kulak enfeksiyonları, grip, glokom, beyin damar bozuklukları, iyi veya kötü huylu beyin tümörleri, hipertansiyon, kafa travmaları gibi nedenlerle ortaya çıkar. Baş ağrılarının çoğu masumdur ve en sık gerilim tipi baş ağrısı ve migren tipi baş ağrısı görülür.

Kafatası neden karına konur?

Kafa içindeki basıncı düşürmek için, iki tarafta kafatası kemiğini alıyorlar ve karnına gömüyorlar. Yani beynin dışarıya doğru genişlemesine fırsat vermek için böyle bir ameliyat yapılıyor.

Kafatası ameliyatı nasıl olur?

Beyin ameliyatlarında hastaların saçları tamamıyla kesilir. Hastaya genel anestezi ile bazı durumlarda sınırlı uyuşturma uygulanır. Beyindeki sorunun merkezine ulaşmak için bir yol açılması gerekir. Bu nedenle kafatasından beyindeki sorunun olduğu yere ulaşmak için kafatası açılarak yol açılır.