TF-2000 ne zaman?

İçindekiler:

  1. TF-2000 ne zaman?
  2. Fırkateyn ne demek?
  3. Fırkateyn ne demek TDK?
  4. Fırkateyn hangi dilde?
  5. PN Milgem Projesi Nedir?

TF-2000 ne zaman?

MİLGEM'in son fazını oluşturan TF-2000 HSHM Projesi kapsamında ise ilk etapta 4 adet muhrip sınıfı savaş gemisinin üretilmesi planlanıyor. İlk TF-2000 sınıfı muhribin ise 2027 yılında hizmete alınması bekleniyor.

Fırkateyn ne demek?

Fırkateyn veya Firkate, büyük gemileri destekleyen, nispeten küçük; çeşitli tonajlarda olmakla birlikte genelde 20 tonluk modern savaş gemisidir.

Fırkateyn ne demek TDK?

Fırkateyn, büyük gemileri destekleyen, nispeten küçük; çeşitli tonajlarda olmakla birlikte genelde 20 tonluk modern savaş gemisidir. ... Nispeten küçük ve hızlı olması sebebiyle, savaşlarda büyük gemilere destek verme veya kısa süreli savaşlara katılma hizmetinde bulunur.

Fırkateyn hangi dilde?

Sözcük kökeni Fırkateyn; İngilizce "Frigate" sözcüğünden gelme olduğu söylenmekteyse de, Arapça'dan gelme bir sözcük olması ihtimali daha kuvvetlidir.

PN Milgem Projesi Nedir?

Milli Gemi (MİLGEM) Projesi, ASFAT ana yükleniciliğinde Pakistan Donanması için dört adet MİLGEM ADA Sınıfı Korvet üretilmesini kapsamaktadır. Korvetlerin iki adetinin üretimi İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda, diğer iki adetinin üretimi ise Pakistan'ın Karaçi Tersanesi'nde gerçekleştirilecektir.