Kadına şiddet nereye bildirilir?

İçindekiler:

  1. Kadına şiddet nereye bildirilir?
  2. Şiddete uğrayan kadın ne yapmalı?
  3. Aile içi şiddete maruz kalanlar ne yapmalı?
  4. Kadına vurmanın cezası nedir?
  5. Aile içi şiddet durumunda ne yapılmalı?
  6. Evde şiddet gören biri ne yapmalı?
  7. Şiddete uğrayan kişi ne yapmalı?
  8. Kadına şiddette hapis cezası var mı?
  9. Aile içi şiddetin bireysel sonuçları nelerdir?
  10. Türkiye kadına şiddette kaçıncı sırada?
  11. Eşine şiddetin cezası nedir?
  12. Zorlama hapis cezası ne demek?

Kadına şiddet nereye bildirilir?

Yedi gün 24 saat ücretsiz hizmet veren ALO 183'ü arayarak bulunduğunuz yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve Kadın Konukevleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Şiddete uğrayan kadın ne yapmalı?

Şiddet gören kadınlar, doğrudan Cumhuriyet Savcılığı nezdinde de şikayetçi olabileceği gibi, İl ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, belediyelerin veya baroların Kadın Dayanışma Merkezleri, Mor Çatı gibi çeşitli kadın örgütlenmelerinden yardım isteyebilir veya Alo 183'ü arayabilirler.

Aile içi şiddete maruz kalanlar ne yapmalı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan ALO 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan ve desteğe gereksinimi olan kişilere psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir.

Kadına vurmanın cezası nedir?

Suça teşebbüs halinde fail, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığına göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 13 yıldan 20 yıla kadar; müebbet hapis cezası yerine 9 yıldan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılıyor.

Aile içi şiddet durumunda ne yapılmalı?

Aile Mahkemesi şiddet uygulayan kişi hakkında zorlama hapsi kararı verebilir. Bunun için şiddet uygulayanın ne zaman ve ne şekilde karara aykırı davrandığını polise/ jandarmaya bildirmemiz veya bir dilekçeyle Savcılığa veya Mahkemeye başvurmamız gerekir.

Evde şiddet gören biri ne yapmalı?

Şiddet uygulayan kişiyle aynı evde yaşıyorsak; bu kişinin evden uzaklaştırılması için bize en yakın karakola, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne (ŞÖNİM), Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Aile Mahkemelerine başvurabiliriz. 6284 Sayılı Ailenin Korunmasına ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a göre; medeni ...

Şiddete uğrayan kişi ne yapmalı?

Şiddete uğradığınızda, size en yakın karakola, jandarma komutanlığına, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne (ŞÖNİM), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne, cumhuriyet başsavcılığına, kaymakamlığa/valiliğe, aile mahkemesine, belediyelere ve kadın örgütlerine başvurabilirsiniz.

Kadına şiddette hapis cezası var mı?

6284 Sayılı Kanun kapsamında “kadına karşı şiddet” tanımlaması söz konusu olsa da anılan kanunda herhangi bir ceza öngörülmemiş ve kadına karşı şiddet uygulayan kişiye “Türk Ceza Kanunu” kapsamında ceza verilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Aile içi şiddetin bireysel sonuçları nelerdir?

Korku bozuklukları başlar, kişilik bozukluklarına neden olur şiddet. Aile içinde yaşanan şiddetin alkol ve madde bağımlılığına sebep olduğu da unutulmamalıdır. Yine şiddetin kötü sonuçları arasında, intihar eğilimi, şiddet eğilimi, cinsel işlev bozuklukları ve uyku bozuklukları önemli bir yer tutar.

Türkiye kadına şiddette kaçıncı sırada?

Türkiye, dünya sıralamasında 151 ülke arasında 67.sırada yer almaktadır.

Eşine şiddetin cezası nedir?

Mahkeme tarafından şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali olan kişi aleyhine vermiş olduğu tedbir kararlarını ihlal etmesi halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapis cezasına çarptırılabilir. ... Bu durumda Cumhuriyet savcısı kamu davası açar ve şiddet uygulayan kişi hakkında hapis cezasına karar verebilir.

Zorlama hapis cezası ne demek?

ZORLAMA HAPİS CEZASI NEDİR? Mahkeme tarafından konulan tedbir kararını ilk kez ihlal eden kişiye yine mahkeme kararıyla 3 günden 10 güne kadar verilen hapis cezası, "zorlama hapis" olarak adlandırılıyor.