Patlamış mısıra şeker atılır mı?

İçindekiler:

  1. Patlamış mısıra şeker atılır mı?
  2. Patlamış mısır nasıl yapılıyor?
  3. Ballı mısır patlağı nasıl yapılır?
  4. Ballı popcorn nasıl yapılır?
  5. Evde ballı mısır nasıl yapılır?

Patlamış mısıra şeker atılır mı?

Öncelikle patlatacağımız tencerede terayağını eritip şekeri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Beklemeyin ki yanmasın. Hafif pembeleşince mısırı atıp, karıştırmaya devam ediyoruz. İlk patlamayı duyduğumuz da tencerenin kapağını kapatıp tencereyi sallayarak patlatıyoruz.

Patlamış mısır nasıl yapılıyor?

İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.

Ballı mısır patlağı nasıl yapılır?

Esmer şeker ve suyu küçük bir sos tenceresine alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker erimeye başladığında bal ve tereyağı kattığınız karışımı 5-6 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldığınız ballı karameli, patlamış mısır ve fındık parçalarının üzerine gezdirin.

Ballı popcorn nasıl yapılır?

Şeker erimeye başladığında tereyağı ve balı ilave edip, 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. Hazırladığınız sosu, patlamış mısırların üzerine gezdirin. Biraz donmasını bekleyin ve donduktan sonra dilediğiniz boyutta parçalara bölün. Sonra güzel bir film eşliğinde, afiyetle tüketin.

Evde ballı mısır nasıl yapılır?

Mutfak robotunda iri parçalar halinde kıydığınız fındıkları, patlamış mısırlarla harmanlayın. Esmer şeker ve suyu küçük bir sos tenceresine alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker erimeye başladığında bal ve tereyağı kattığınız karışımı 5-6 dakika kadar pişirin.