Yumurtalık iltihabı nelere sebep olur?

İçindekiler:

  1. Yumurtalık iltihabı nelere sebep olur?
  2. Yumurtalık apsesi nedir?
  3. Enfeksiyon kısırlık yapar mı?
  4. Vajinal mantar tedavi edilmezse kısırlık yapar mı?

Yumurtalık iltihabı nelere sebep olur?

Yumurtalık iltihabı genellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklara sebep olan bakterilerden kaynaklanır. Soğuk algınlığı ya da doğrudan soğukluk yumurtalık iltihabına sebep olmaz, fakat bunlar bir risk faktörüdür. Soğuk, vücudu zayıflatır, bu da enfeksiyona girmeyi kolaylaşmasını sağlar.

Yumurtalık apsesi nedir?

Yumurtalık İltihabı Karında ağrı, ateş ve kokulu akıntı genel bulgulardır. Muayene ve akıntının mikrobiyolojik olarak incelenmesiyle tanı konulmaktadır. Tedavi edilmediği durumlarda yumurtalıktaki iltihap kronik hale gelmekte ve apse oluşturup, tüplerde tıkanıklığa ve kısırlığa yol açmaktadır.

Enfeksiyon kısırlık yapar mı?

Genital enfeksiyonların kısırlığa da neden olduğunu belirten Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Tıraş, ''Vajinal enfeksiyonlar, vajinal ortamı da değiştirdiğinden spermin canlı kalma süresini kısaltıyor'' dedi.

Vajinal mantar tedavi edilmezse kısırlık yapar mı?

Tek başına vajinal mantar gebelik oluşmasına engel olmaz. Ancak cinsel birliktelik esnasında acı, yanma, batma olursa gebelik için gerekli olan sağlıklı birliktelik gerçekleşmeyebilir. Vajinal Mantar Kısırlık Yapar mı? Vajinal mantar hastalığı kısırlık yapmaz.