Melek yatırımcı ne yapar?

İçindekiler:

  1. Melek yatırımcı ne yapar?
  2. Melek Yatırımcılar Derneği nedir?
  3. Melek yatırımcı lisansı nasıl alınır?
  4. Melek yatırımcı lisansı ne işe yarar?
  5. Kişisel varlıklarını tecrübe ve birikimlerini başlangıç veya büyüme aşamasındaki şirketlere aktaran gerçek kişiler ifadesini aşağıdakilerden hangisi tanımlar?

Melek yatırımcı ne yapar?

Melek yatırımcı, genellikle start-up veya küçük girişimciler için finansal destek sağlayan yüksek net varlığa sahip bir yatırımcıdır. Genellikle melek yatırımcılar bir girişimcinin ailesi ve arkadaşları arasında bulunur.

Melek Yatırımcılar Derneği nedir?

Baybars Altuntaş'ın önderliğinde kurulan TBAA - Melek Yatırımcılar Derneği; Türkiye'de melek yatırımcılık sisteminin tanıtımına yönelik faaliyetler yürütmektedir. Melek yatırımcılık sertifika programlarının yanı sıra, girişimcilerin yatırımcılarla buluşmasını sağlamak amacıyla Girişimci Günleri düzenlemektedir.

Melek yatırımcı lisansı nasıl alınır?

Melek yatırımın düzenlendiği Yönetmelik gereğince ülkemizde BKY(melek yatırımcı) olabilmek için öncelikli olarak Hazine Müsteşarlığına başvurarak BKY Lisansı almak gereklidir. Bu lisansı alabilmek için de yine Yönetmelik yatırımcılarda yüksek gelir ve/veya tecrübe kriterleri aramaktadır.

Melek yatırımcı lisansı ne işe yarar?

BKY Lisansı T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen kriterleri karşılayan yatırımcılara verilen ve devlet desteğinden yararlanma olanağı sağlayan belgeyi ifade eder. Yönetmelik gereğince, BKY lisans başvuruları akredite edilmiş BKY ağları aracılığıyla Hazine Müsteşarlığına yapılır.

Kişisel varlıklarını tecrübe ve birikimlerini başlangıç veya büyüme aşamasındaki şirketlere aktaran gerçek kişiler ifadesini aşağıdakilerden hangisi tanımlar?

Yönetmelikte Melek Yatırımcı, Bireysel Katılım Yatırımcısı (BKY) olarak ifade edilmiş olup, Kişisel varlıklarını ve/veya tecrübe ve birikimlerini başlangıç veya büyüme aşamasındaki şirketlere aktaran gerçek kişileri, kişisel maddi varlıklarını ve tecrübelerini başlangıç aşamasındaki şirketlere aktaran gerçek kişiler ...