Erkek pelvik kasları nerede?

İçindekiler:

  1. Erkek pelvik kasları nerede?
  2. Vajina egzersizi nasıl?
  3. Mesane kası nasıl güçlendirilir?
  4. Mesane eğitimi nasıl verilir?

Erkek pelvik kasları nerede?

Pelvik kasları, pelvik kemiğinin altında yer almaktadır. Bu kaslar kadında da, erkekte de üreme organlarını tutan yumuşak bir dokudur.

Vajina egzersizi nasıl?

Pelvik taban kaslarınızı sıkın ve 5 saniye boyunca tutun. 5 saniye dinlendikten sonra bu işlemi 3 4 defa tekrarlayın. Daha sonra ise süreyi arttırarak, kasınızı 10 saniye boyunca kasılı tutun. Kasılma sonrasında kasınızı 10 saniye dinlendirin. Bu egzersizleri günde 3-4 defa tekrarlayabilirsiniz.

Mesane kası nasıl güçlendirilir?

Sırtınızı bir duvara verin, ayaklarınızı kalça genişliğinde açın. Nefes alın, pelvik kaslarınızı sıkın, kendinizi squat pozisyonuna getirin (sandalyede oturuyormuş gibi). 10 saniye boyunca böyle bekleyin, sonra kalkın ve pelvik kaslarınızı serbest bırakın. 10 saniye dinlenin.

Mesane eğitimi nasıl verilir?

Kegel egzersizi ilk olarak mesaneyi boşaltma işlemiyle başlamanız gerekir. İdrarınızı boşaltırken 10 a kadar sayın ve pelvik kaslarınızı kasın. Daha sonra pelvik kaslarını tamamen genişleterek 10 a kadar sayın. Bu kegel egzersizini idrarınızın geldiğinde günde 3 veya 4 defa tekrarlayabilirsiniz.