Fibromiyalji baş ağrısı yapar mı?

İçindekiler:

  1. Fibromiyalji baş ağrısı yapar mı?
  2. Fibromiyalji de baş dönmesi olur mu?
  3. Fibromiyalji nereleri etkiler?
  4. Fibromiyalji mideyi etkiler mi?

Fibromiyalji baş ağrısı yapar mı?

Fibromiyalji belirtileri vücudun belirli noktalarında hassasiyet ve ağrı olarak kendini gösterir. Daha çok bel ve boyunda oluşan ağrının yanı sıra omuz, dirsek, diz ve ellerde de ağrı oluşabilir. Hastalarda ayrıca gerilim tipi baş ağrısı da görülebilir.

Fibromiyalji de baş dönmesi olur mu?

- Normalden daha fazla gerginlik ve sancılı adet durumlarına rastlanabilir. - Sebepsiz yere baş dönmeleri olabilir. Bu sırada nabzın ve tansiyonun normal bulunması fibromiyaljiye özgüdür.

Fibromiyalji nereleri etkiler?

Fibromiyalji sendromu (FMS) olarak da adlandırılan fibromiyalji, vücutta genel hassasiyet alanlarının oluştuğu, kaslarda ve kemiklerde ağrı ile genel yorgunluk hissedilen, uyku düzeninde problemlere ve bilişsel bozukluklara neden olan kronik, yani uzun süreli bir durumdur.

Fibromiyalji mideyi etkiler mi?

Kollar ve bacaklardaki huzursuzluk hissi de uykuyu ciddi olarak etkiler. Hastalığın ilerlemiş evrelerinde, ruhi durum da etkilendiği için, artmış stres ve kaygılar da uykuyu etkiler. Fibromiyalji, hazım sistemini de etkileyerek, öncelikle mide ve barsak hareketlerini arttırır veya azaltır.