Yörüklerin mezhebi nedir?

İçindekiler:

  1. Yörüklerin mezhebi nedir?
  2. Yörükler Nerede?
  3. Yörükler Hangi millet?
  4. Honamlı Yörükleri kimdir?
  5. Yörükler Türkiyeye nereden geldi?

Yörüklerin mezhebi nedir?

Türkiye Türkmenleri ya da Anadolu Türkmenleri, Anadolu Oğuzları veya kısa söylenişiyle Türkmenler (Osmanlıca تركمنلر), Selçuklular döneminde Anadolu ve çevresinde Türkmeneli denen bölgelerde yerleşmeye başlayan, dilleri Türkiye Türkçesine bağlı Anadolu ağızları içinde ele alınan ve Türkiye Türklerini oluşturan Oğuz ...

Yörükler Nerede?

Aydın, Manisa, Kütahya, Adana, Muğla ve Balıkesir gibi çeşitli yerlerde yaşamaktadırlar. Orta Toroslar üzerinde çeşitli yaylalarda ve Kocaeli Gebze Sığırlık Merası'nda yaşamaktadırlar. Orta Asya'dan gelip Anadolu'da Aydın ve Söke taraflarında yaşayan Kızıloğuz Türkmenlerine, Kocacık Yörükleri denmektedir.

Yörükler Hangi millet?

Yörük, göçebe yaşam tarzını seçmiş Türk Halklarına denir. Anadolu'da yaylak-kışlak hayatı yaşayan Türkmen aşiretleri (obaları) için de kullanılır. Anadolu halkının çok önemli nüfus çoğunluğunu oluştururlar. Balkanlardaki Türkler arasında da yüksek miktarda Yörük bulunmaktadır.

Honamlı Yörükleri kimdir?

Honamlı Yörükleri 'nin soyu Orta Asya'ya Oğuzlara uzanmaktadır. Oğuzların iki kolundan biri olan Bozoklara mensupturlar.Bozokların Avşarlar bölümündendir. Avşarların da Honamlı (Honanamlı) dalındandırlar. Honamlı adının kökeni hakkında farklı fikirler ileri sürülmektedir.

Yörükler Türkiyeye nereden geldi?

Umumî olarak konar-göçer hayat yaşayan bütün topluluklar için kullanılan bu isim, daha çok göçebe Oğuz boyları için alem (özel isim) olmuştur. 11. yüzyılda Orta Asya'dan göç eden ve göçebe hayat yaşayan Oğuzlar, İran'dan geçerek Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu'ya geldiler.