ORTA CAG nasil yazilir TDK?

İçindekiler:

  1. ORTA CAG nasil yazilir TDK?
  2. Ilk çağda nasıl yazılır?
  3. Divan şiiri nasıl yazılır?
  4. Divan Edebiyatı nasil yazilir?
  5. Avrupada nasıl yazılır?
  6. Hangisi Paleolitik çağa ait yerleşim yerleri?
  7. İş birliği mi işbirliği mi?

ORTA CAG nasil yazilir TDK?

Bu kelime genellikle Ortaçağ şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Orta çağ şeklinde olmalıdır.

Ilk çağda nasıl yazılır?

Tarihî olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar: Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadele, Cilalı Taş Devri, İlk Çağ, Lale Devri, Cahiliye Dönemi, Buzul Dönemi, Millî Edebiyat Dönemi, Servetifünun Dönemi'nin, Tanzimat Dönemi'nde vb.

Divan şiiri nasıl yazılır?

Tarihî dönem bildirmeyip tür veya tarz bildiren terimler küçük harfle başlar: divan şiiri, divan edebiyatı, halk şiiri, halk edebiyatı, eski Türk edebiyatı, Türk dili, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, tekke edebiyatı.

Divan Edebiyatı nasil yazilir?

Bu kelime genellikle Divan Edebiyatı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı divan edebiyatı şeklinde olmalıdır.

Avrupada nasıl yazılır?

“Kuzey Avrupa'nın mı?” yoksa “Kuzey Avrupanın mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kuzey Avrupanın şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kuzey Avrupa'nın şeklinde olmalıdır.

Hangisi Paleolitik çağa ait yerleşim yerleri?

Anadolu ve Trakya için ise, bugüne kadar bilinen 212 Paleolitik yerleşme arasında en önemli buluntu merkezleri Yarımburgaz (İstanbul), Karain, Öküzini (Antalya) ve Üçağızlı (Hatay) Mağaralarıdır.

İş birliği mi işbirliği mi?

Ayrı yoksa birleşik mi yazılıp yazılmadığı merak edilen kelimeler içerisinde iş birliği sözcüğü gelir. Taşıdığı anlam üzerinden amaca uygun şekilde bu kelime kullanırken, mutlaka ayrı yazılması gerekmektedir. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında kelimenin doğru yazılışı, 'İş birliği' şeklinde öne çıkıyor.