Aspendos Tiyatrosu ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Aspendos Tiyatrosu ne için kullanılır?
  2. Antalya Aspendos tiyatrosu nerede?
  3. Aspendos Tiyatrosu ücretli mi?
  4. Nerede Aspendos nerede?
  5. Aspendos hangi şehre ait?

Aspendos Tiyatrosu ne için kullanılır?

Antonius Pius zamanında yapımına başlanmış Marcus Aurelius zamanında tamamlanmıştır (138-164). Tiyatro, kentin yerli tanrıları ile imparator ailesine sunulmuştur. Her yıl binlerce yerli, yabancı turist Aspendos'u gezmektedir. Antik tiyatro ayrıca konserler, etkinlikler için kullanılmaktadır.

Antalya Aspendos tiyatrosu nerede?

Aspendos Nerede Hangi İledir? Aspendos Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belkıs köyünde bulunan Aspendos Antik Kenti; amfi tiyatrosuyla dünyaca bilinen bir Antik Kent olarak ülkemiz miraslarından biridir. Aspendos bölgesi Antalya'nın 8 kilometre doğusunda bulunmaktadır. Aspendos kentinin tarihi milattan önce 10.

Aspendos Tiyatrosu ücretli mi?

Tarihte önemli bir ticaret merkezi olarak bilinen Aspendos antik kenti tarihte pek çok kez ele geçirilmek istenen bir kale olmuştur. Aspendos antik kentine giriş ücreti kişi başı olarak 50 TL'dir. - Tarihi bir antik tiyatrosu bulunmaktadır.

Nerede Aspendos nerede?

Aspendos Antik Kenti Antalya'nın Serik ilçesinde Belkıs köyü sınırları içerisinde bulunur. Tiyatrosu ile dünyaca ünlü olan Aspendos Antik Kenti ülkemizin en önemli miraslarından biri olarak karşımıza çıkar. Aspendos Antik Kenti Antalya şehir merkezinin 8 kilometre doğusunda yer alır.

Aspendos hangi şehre ait?

Aspendos veya Belkıs Antalya ili Serik ilçesinde bulunan Belkıs köyünde yer alan anfi tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir.