Ayder Yaylası hangi ile aittir?

İçindekiler:

  1. Ayder Yaylası hangi ile aittir?
  2. Rize Ayder Yaylası Nasıl Gidilir?
  3. Ayder ismi nereden gelir?
  4. Trabzon ile Ayder arası kaç km?
  5. Aydere nasıl çıkılır?
  6. Ayder de ne var?
  7. Sümela Manastırı Trabzon arası kaç km?
  8. Ayder Yaylası Rize'de mi?
  9. Ayder Yaylası yolu asfalt mı?

Ayder Yaylası hangi ile aittir?

Ayder Yaylası – Çamlıhemşin / Rize. Bu yıl Karadeniz turu yapmalıyım diye düşünüyorsanız gezinize eklemeniz gereken en önemli ve güzel yerlerden biridir Ayder Yaylası… Rize'ye 69 km uzaklıkta Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda 1350 metre yükseklikte çam ormanlarıyla kaplı yaylasıdır.

Rize Ayder Yaylası Nasıl Gidilir?

Rize'nin Pazar ilçesine gelen otobüs seferlerini kullanarak Pazar ilçesine gelin. Ardından buradan Ayder yaylasına direkt olarak giden dolmuşlar bulunmaktadır. Bu dolmuşlar aracılığı ile Ayder yaylasına ulaşıım sağlamak mümkündür. Ayder yaylası yaklaşık olarak 1300'lü yıllarda kurulmuş bir yayladır.

Ayder ismi nereden gelir?

Ayder sözcüğü, standart Ermenicede 'tarla' anlamına gelen ard sözcüğünün Hemşin lehçesindeki eşdeğeridir ve 'tarlalar' anlamına gelmektedir.

Trabzon ile Ayder arası kaç km?

Trabzon ve Ayder arasındaki mesafe karayoluyla 163 kilometre. Trabzon ile Ayder arasındaki mesafe arabayla yaklaşık 8 saat ve 6 dakika sürmektedir.

Aydere nasıl çıkılır?

Hava ulaşımı ile büyükşehirlerden direk uçuşlarla Trabzon havaalanı kullanılabilir, havaalanında araç kiralayabilir, transfer hizmeti yapan özel firmalar ile yolculuk yapabilirsiniz ya da Havaş'ın hizmeti ile Pazar ilçesine 1-2 saat içerisinde ulaşabilir ve Pazar- Ayder dolmuşları ile Ayder yaylasına ulaşabilirsiniz.

Ayder de ne var?

Ayder yaylası, gürgen dibiyle, yeşillikleriyle, Aşağı ve Yukarı Ambarlık (Gelin Tülü) şelalesi, dereleri, yayla evleri, tulum sesi, çiçekli düzleri, türlü çiçeklerinden elde edilen balı ve insana şifalı kaplıcasıyla sırtını Kaçkarlar'a dayamış, çam örtülü yamaçlarla kaplı olan cennet görünümünde harika doğal ...

Sümela Manastırı Trabzon arası kaç km?

Sümela Manastırı Nasıl Gidilir: Maçka Altındere Vadisi'nde yer almaktadır. Trabzon'a 47 kilometre, Maçka İlçesi'ne 17 kilometre uzaklıktadır.

Ayder Yaylası Rize'de mi?

Bugün Rize'nin en popüler merkezi durumunda olan Ayder, Çamlıhemşin İlçesi'nin 19 km güneydoğusunda konumlanır. 1218 m rakıma sahip, Fırtına Deresi'nin sesi içinde metrelerce yüksekten akan Gürgendibi ve Gelintülü Şelalaeri'ne yürüyüş mesafesinde ve diğer görülmeye değer pek çok yerin geçiş noktası konumundadır.

Ayder Yaylası yolu asfalt mı?

1350 metre yükseklikteki Ayder Yaylası, Çamlıhemşin'e 19 km mesafede ve asfalt yolları sayesinde özel araçla veya minibüsle kolaylıkla ulaşılabilen bir yayla. ... Yazıyla Ayder Yaylası.