Kırık çene ameliyatı kaç saat sürer?

İçindekiler:

  1. Kırık çene ameliyatı kaç saat sürer?
  2. Çene kırığı ne kadar sürede iyileşir?
  3. Çene kırılması nasıl iyileşir?
  4. Çene kırığı tedavi edilmezse ne olur?
  5. Çene kırıklığı nasıl anlaşılır?

Kırık çene ameliyatı kaç saat sürer?

Çene kırıkları ameliyatı tam teşekküllü bir hastanede yapılması gerekir. ameliyat süresi olarak 1-3 saat arası öngörülür.

Çene kırığı ne kadar sürede iyileşir?

Çene kırığı tedavisi yaklaşık 4 hafta sürmektedir. İyileşme süreci ise kırığın büyüklüğüne, uygulanan tedaviye ve meydana getirdiği hasara göre değişkenlik gösterse de genellikle 6-8 hafta içinde iyileşir.

Çene kırılması nasıl iyileşir?

Çene kırıklarının tedavisindeki amaç dişlerin birbirleri ile ilişkisini sağlamak (Oklüzyon) ve hastanın en kısa sürede çiğneme ve konuşma fonksiyonlarını geri kazanmasını sağlamaktır. Tedavide farklı yöntemler uygulanabilir. Bunlar teller(şineler), ortodontik braketler ve mini plaklardır.

Çene kırığı tedavi edilmezse ne olur?

Bu bölge kırıkları eğer tedavi edilmezse yüzde şekil bozukluklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra; göz çevresi kemiklerindeki kırıklar gözde hareket kısıtlılığı, çift görme hatta görme kaybına sebep olabilir. Alt ve üst çene kemiklerinin kırıkları ısırma ve konuşma fonksiyonlarında bozukluklara neden olabilir.

Çene kırıklığı nasıl anlaşılır?

Çene Kırığının Belirtileri Nelerdir? Çene kırığı oluşan hastalarımızda çenede şişkinlik, yemek yemekte zorluk, dişlerde sallanma ve ağız içinde kanama görülebilir. Hasta ağzını rahatlıkla kapatamayabilir. Kırık oluşan bölgede ciltte şişkinlik ve morarmalar görülebilir.