Dolgulu diş kırılır mı?

İçindekiler:

  1. Dolgulu diş kırılır mı?
  2. Kırılan arka dişe ne yapılır?
  3. Kırılan diş ne olur?
  4. Dolgu kolay kırılır mı?
  5. Dolgulu diş düşerse ne olur?
  6. Diş dolgusu hangi durumlarda düşer?

Dolgulu diş kırılır mı?

Dolguyla birlikte diş de kırılabilir. Bunun kontrol edilmesi gerekiyor. Hastalar bize genelde dolgu kırıldığı zaman değil, ağrı başlayınca geliyorlar. Genelde dolgu altında bir çürük oluştuysa dolgular kırılır.

Kırılan arka dişe ne yapılır?

Dişte oluşan kırık dişin kök tarafına çok fazla uzanmamışsa kırık olan parça çıkartılır ve o kırık dokuya tedavi uygulanır. Kırık pulpaya kadar uzanıyorsa kanal tedavisi ile bir tedavi uygulanır. Kırık parçası ise kron kaplama ile tedavi edilir.

Kırılan diş ne olur?

Dişin bir parçasının kırılarak ayrılması veya ileri seviye çürük olması durumlarında Kuron tedavisi uygulanır. Diş hekimi, dişin bir kısmını gerektiği kadar yontar. Daha sonrasında ise, dişe kaplama geçirerek kırık dişin normal bir diş gibi olması sağlar.

Dolgu kolay kırılır mı?

Büyük olduğu için kırılma riski de çok büyüktür. Ama bir yüzlü dolguda az bir alan dolgu yapıldığı için kolay kolay sorun olmaz. Dolguda kullanılan malzemeler de çok önemli.

Dolgulu diş düşerse ne olur?

Düşen dolgunun yarattığı boşluk gıda artıkları ve bakteriler tarafından işgal edilmesi söz konusu olabilir. Bu durum, dişin sert dış tabakasının altındaki tabaka olan dentin'in ortaya çıkmasına neden olur. Dentin çok daha hassas bir yapıya sahip olduğu için çürümeye karşı daha az dayanıklıdır.

Diş dolgusu hangi durumlarda düşer?

Dolguların en büyük düşme sebebi sert cisimlerin çiğnenmesidir. Bunun yanında dolgu ile diş arasına giren tükürük de bonding malzemesinin kalitesini bozarak dolgunun dişe sıkıca yapışmasına engel olur. Bu sebeple dişe tutunamayan dolgu küçük bir müdahalede düşerek boşluk ortaya çıkar.