Belkıs Aspendos a nasil gidilir?

İçindekiler:

  1. Belkıs Aspendos a nasil gidilir?
  2. Aspendos Antik Kenti hangi şehirdedir?
  3. Aspendos Tiyatrosu ne amaçla yapıldı?
  4. Antalyadan Aspendos a nasıl gidilir?
  5. Antalya Aspendos hangi dönem?
  6. Aspendos Antik Kenti kaç yaşında?

Belkıs Aspendos a nasil gidilir?

Tiyatroya gidebilmek için ilk olarak Antalya'nın Serik ilçesine gidilmesi gerekiyor. Antalya Otogarına gittikten sonra oradan Serik ilçesine giden otobüslere binerek ilçeye ulaşıyorsunuz. Şoför sizi Aspendos Tiyatrosu'nun önünden geçen minibüslerin olduğu durakta indiriyor. Buradan da minibüsle devam ediyorsunuz.

Aspendos Antik Kenti hangi şehirdedir?

Aspendos Antik Kenti Antalya'nın Serik ilçesinde Belkıs köyü sınırları içerisinde bulunur. Tiyatrosu ile dünyaca ünlü olan Aspendos Antik Kenti ülkemizin en önemli miraslarından biri olarak karşımıza çıkar. Aspendos Antik Kenti Antalya şehir merkezinin 8 kilometre doğusunda yer alır.

Aspendos Tiyatrosu ne amaçla yapıldı?

Antonius Pius zamanında yapımına başlanmış Marcus Aurelius zamanında tamamlanmıştır (138-164). Tiyatro, kentin yerli tanrıları ile imparator ailesine sunulmuştur. Her yıl binlerce yerli, yabancı turist Aspendos'u gezmektedir. Antik tiyatro ayrıca konserler, etkinlikler için kullanılmaktadır.

Antalyadan Aspendos a nasıl gidilir?

Bunun için önce TC93 veya TC94 otobüsleri ile Antalya Otogarı'na gitmek gerekiyor. Otogardan ise Antalya'nın Serik ilçesine giden otobüslere binmelisiniz. Bunun ücreti 7 TL. Son olarak, otobüsün sizi indireceği küçük duraktan ise tam Aspendos Tiyatrosu'nun önünden geçen minibüslere binmeniz lazım.

Antalya Aspendos hangi dönem?

Aspendos, Serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda, Köprüçayı'nın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde M.Ö. 10. yüzyılda Akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir. Buradaki tiyatro M.S. 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiştir.

Aspendos Antik Kenti kaç yaşında?

Aspendos, Serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda, Köprüçayı'nın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde M.Ö. 10. yüzyılda Akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir.