Burun temizliği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Burun temizliği nasıl yapılır?
  2. Burun bronşları nasıl temizlenir?
  3. Burundaki sümük nasıl temizlenir?
  4. Evde burun solüsyonu nasıl yapılır?
  5. Burundaki yağ gözenekleri nasıl temizlenir?

Burun temizliği nasıl yapılır?

Burnunuzu her temizlediğinizde bir burun deliğini tutun ve burnunuzu mendilinize hafifçe sümkürün. Bu yöntem gürültülü bir burun sümkürmesi kadar etkilidir, mukusu temkinli bir şekilde burundan çıkarır ve başkalarının duyularını korur. Öte yandan, yüksek ve tiz bir ses çok fazla basınç oluştuğu anlamına gelir.

Burun bronşları nasıl temizlenir?

Sıcak su ve mentolle buğu yapmak: Bunun için kaynatılan suyun içerisine vicks damlatarak bir havlu yardımıyla çıkan buhar burundan içeri çekilmelidir. Hem bronşları hem de burnu rahatlatacaktır. Bol su ve sıvı tüketimi; gün içinde sağlanmalıdır. Özellikle su tüketimi önemlidir.

Burundaki sümük nasıl temizlenir?

Burun akıntısına ne iyi gelir?
  1. Bol miktarda sıvı tüketmek. Burun akıntısı ile birlikte burun tıkanıklığı belirtileri de varsa bol sıvı içmek önemlidir. ...
  2. Buhar banyosu yapmak. Sıcak buhar teneffüs etmek, burun akıntısını azaltmaya yardımcı olur. ...
  3. Sıcak bitki çayları içmek. ...
  4. Zerdeçal. ...
  5. Zencefil. ...
  6. Sarımsak.
BE

Evde burun solüsyonu nasıl yapılır?

Çay bardağının yarısı kadar su kaynatın ve dinlendirin. Ardından 1/4 tatlı kaşığı tuz ve 1/4 tatlı kaşığı karbonatı suya ekleyin. Doğal spreyi uygularken önce bir burnunuzun deliğini kapayın ve karışımı açık olan burun deliğinize şırınga ya da benzeri bir araç kullanarak fışkırtın.

Burundaki yağ gözenekleri nasıl temizlenir?

Kesilmiş süt suyu olarak da bilinen süt serumu, cildinizin arınmasına yardım eden en etkili yöntemlerden biridir. Gözeneklerin genişlediği bölge üzerine bir pamuk yardımıyla süt serumu uygulayın. Pamuğu yüzünüzde narin hareketlerle gezdirin. 20 dakika kadar beklettikten sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.