Condyloma hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Condyloma hastalığı nedir?
  2. Aldara ne kadar sürede etki eder?
  3. Condyloma Acuminatum ne demek?
  4. HPV 16 18 vücuttan atılır mı?

Condyloma hastalığı nedir?

Genital Siğil (Condyloma); HPV (Human Papilloma Virus)'nin etken olduğu cinsel yolla da bulaşabilen bir viral lezyondur. HPV lezyonu bir başka kişiye ve ya aynı kişinin farklı organlarına temasla bulaşabilir.

Aldara ne kadar sürede etki eder?

Yanma dışında yan etkisi pek görülmez. İmiquimod: Aldara krem olarak da bilinen ürün bağışıklık sistemini uyararak siğillerden kurtulmayı sağlar. Direkt olarak siğillerin üzerine uygulanır, uygulamadan 6 ila 10 saat sonra bölge su ile arındırılır. Haftada 3 gün toplamda 16 hafta kullanılır.

Condyloma Acuminatum ne demek?

HPV virüsü nedir? "Human papillorna Virüs" daha çok hem erkek hemde kadın genital bölgede ve bu bölge mukozalarında enfeksiyon yapan ve kondilom(condyloma acuminatum) adı verilen siğil şeklinde kitlelerin oluşumuna neden olan bir çeşit virüstür.

HPV 16 18 vücuttan atılır mı?

Bu iki virüs tipi zaman içerisinde kanserleşmeye neden olabildiği için hastaların en çok korktuğu virüsler arasında yer alır. kaynaklarda HPV-16 ve HPV-18 tipli virüslerin vücuttan atılmadığı söylense de bu bilgiler doğru değildir. Human Papilloma Virüsünün bütün tipleri zaman içerisinde vücuttan atılabilir.