Sigortasız araç satışı olur mu?

İçindekiler:

  1. Sigortasız araç satışı olur mu?
  2. Sigortasız araç devri yapılır mı?
  3. Trafik sigortası olmayan araç cezası ne kadar?
  4. Araç satışı yapınca sigorta iptal olur mu?
  5. Muayenesi olmayan araç noter satışı yapılır mı?
  6. Aracın trafik sigortası yoksa ne olur?
  7. 2 el Zorunlu trafik sigortası nasıl yapılır?
  8. Araç satılınca hgs ne olacak?
  9. Kasko ücreti geri alınır mı?
  10. Muayenesiz satış olur mu?
  11. Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?
  12. Karşı tarafın sigortası yoksa ne olur?
  13. Araba aldıktan sonra kaç gün içinde sigorta yapılır?
  14. Zorunlu mali sorumluluk sigortası yoksa ne olur?

Sigortasız araç satışı olur mu?

Noterde satış işlemi yapılırken aracın sigorta bilgileri kontrol edilmez ve aracın sigortasının olmaması satışına engel değildir. Ancak sigorta olmadan trafiğe çıkan araçların herhangi bir kazaya karışması ya da kontrol durumunda cezai işlem uygulanır.

Sigortasız araç devri yapılır mı?

Hemen belirtelim trafik sigortası zorunlu bir işlem olduğu için aracınızın sigortası olmadan satışı mümkün değildir. Böyle bir şekilde notere geldiğinizde aracınızın satışı için geri çevrilmiş olursunuz. Bir aracın satışını yaparken de alırken de ilk yaptırmanız gereken şey trafik sigortasıdır.

Trafik sigortası olmayan araç cezası ne kadar?

Trafik sigortası cezası, her yıl resmi kurumlar tarafından belirlenir ve sigorta yaptırmamış tüm araç sahiplerine aynı oranda uygulanır. Trafik sigortası cezası 2021 yılında 144 TL olarak uygulanır. Yazılan ceza için araç sahiplerine 15 günlük yasal bir ödeme süresi tanınır.

Araç satışı yapınca sigorta iptal olur mu?

Yeni genel şartlar gereğince araç sahibi, aracı satıldıktan sonra noter satış sözleşmesi ile poliçesini iptal ettirmelidir. Araç sahibinin poliçesini iptal edilmesini talep etmesinin ardından sigorta şirketi kalan günlerin prim tutarını sigortalıya iade etmekle yükümlüdür.

Muayenesi olmayan araç noter satışı yapılır mı?

Araç satışı içinde bu durum geçerlidir. Ancak 2021 yılında dahi muayenesi olmayan aracın satışı noter üzerinden yapılamamaktadır. Onun içinde gerekli ücreti ödeyerek aracınızın muayenesini yaptırmanız gerekir. Tabi sadece araç satışı için muayeneye bakılmaz.

Aracın trafik sigortası yoksa ne olur?

Trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmanız halinde arabanız bağlanır ve Trafik Şube Otoparkı'na çekilir. Gerekli cezai işlemleri karşılayana kadar aracınızı teslim alamazsınız. Cezai yükümlülüğünüzü tamamlayana kadar geçen süre boyunca arabanızın Trafik Şube Otoparkı'nda kaldığı her gün için park yeri ücreti ödersiniz.

2 el Zorunlu trafik sigortası nasıl yapılır?

İkinci el araç alımlarında, sigorta yaptırmak için araç sahiplerinin 15 gün süresi oluyor. Noterde gerçekleşen devir işlemlerinin ardından aracın yeni sahibine 15 gün mühlet verilerek Zorunlu Trafik Sigortası'nı yaptırması bekleniyor.

Araç satılınca hgs ne olacak?

Sattığınız araç üzerindeki HGS kartındaki bakiyeyi yeni bir karta aktarabilirsiniz. Aktarmak istediğiniz aracın plakasını da görevliye verip aynı formda transfer işlemi olduğunu bildirdiğiniz takdirde bir hafta içinde transfer gerçekleşecektir.

Kasko ücreti geri alınır mı?

Tıpkı trafik sigortasında olduğu gibi kasko sigortası da iptal edilerek iade alınabilir. ... Bu nedenle olası bir kaza durumunda size ve aracınıza gelebilecek riskleri güvence altına alabilmek ve birçok ek avantaja sahip olabilmek için trafiğe çıkan tüm sürücülerin Kasko sigortası yaptırması kesinlikle tavsiye edilir.

Muayenesiz satış olur mu?

Çekme belgeli taşıtlar hariç, muayene süresi biten taşıtların satışının gerçekleşmesi mümkün değildir. Muayenesiz araç satışı yapılabilmesi için aracın çekme belgesine sahip olması gerekir.

Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?

Söz konusu gecikme cezasının işletildiği dönemlerde araç bize ait olmadığı için, borç da bize ait değildir. Çekme belgesinin alındığı tarihte araca ait tüm borçlar (mtv, trafik cezası, otopark vs...) ödenmek zorundadır.

Karşı tarafın sigortası yoksa ne olur?

Kazaya karışan araçlardan birinin yani sizin açınızdan karşı tarafın trafik sigortası yoksa; mutlaka trafik polisi çağrılacak ve zabıt tutması beklenecektir. Kaza anında ve sonrasında karşı araçta ya da üçüncü kişilerde maddi zararlar olabilir, zorunlu trafik sigortası bu zararları güvence altına almaktadır.

Araba aldıktan sonra kaç gün içinde sigorta yapılır?

Bundan dolayı ikinci el bir araç satın aldığınızda zorunlu trafik sigortası yaptırmak için 15 gün süreniz vardır. Bu arada, aracın önceki sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan trafik sigortasının süresi henüz dolmamışsa bu sigorta 15 gün süreyle geçerli olur.

Zorunlu mali sorumluluk sigortası yoksa ne olur?

2015 yılında meydana gelen kazaların 1 milyon 1 adedi maddi hasarlı, 183 bin 11 adedi ise ölümlü yaralanmalı trafik kazasıdır. ... Aksi durumda ilgili hüküm gereğince geçerli teminat tutarları üzerinden zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan araçlar trafikten men edilir.