Kacak elektrik cezasi mahkeme sonucu ne olur?

İçindekiler:

  1. Kacak elektrik cezasi mahkeme sonucu ne olur?
  2. Usulsüz elektrik kullanımı nedir?
  3. Usulsüz elektrik kullanım cezası nedir?
  4. Elektrik saati Sokulen abone ne yapmali?
  5. Kaçak elektriği nereye şikayet edebiliriz?
  6. Ckbogaziçi nedir?

Kacak elektrik cezasi mahkeme sonucu ne olur?

Karşılıksız yararlanma suçunun cezası şu şekildedir: ... Abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, suyun veya doğal gazın sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Usulsüz elektrik kullanımı nedir?

Kaçak elektrik kullanımı, abonelik olmadan elektrik kullanmak demektir. Kaçak ya da usulsüz elektrik kullanımı yapanların, bölgelerinde görevli elektrik dağıtım şirketlerinden herhangi bir aboneliği bulunmadığından, bu kullanıcılar hiçbir koşulda elektrik tedarikçisi değiştirememektedir.

Usulsüz elektrik kullanım cezası nedir?

Müşterinin dahil olduğu abone grubuna ve usulsüz tespitinin ait olduğu yıla göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurul kararı ile belirlenen kesme-bağlama ücretinin 5 katı kadar ceza uygulanır. Müşteri yükümlülüklerini yerine getirdikten ve ödemesini yaptıktan sonra tesisata tekrar enerji verilir.

Elektrik saati Sokulen abone ne yapmali?

Ne Yapılır?
  1. Sayacın doğru ölçüm yapmasına bir engel olmadığı görülürse mühürleme işlemi yapılır.
  2. Sayaca müdahale edildiğine dair bir şüphe duyulursa sayaç sökülerek incelemeye alınır. Sökülen sayacın yerine uygun başka bir sayaç takılmalıdır. Eğer sayaca müdahale tespit edilirse kaçak elektrik kullanımı işlemi yapılır.

Kaçak elektriği nereye şikayet edebiliriz?

''Kayıp ve kaçağın önüne geçmek adına yürütülen çalışmalarda, ekiplerimize en büyük desteği, duyarlı vatandaşlarımız veriyor. Mesela bir vatandaşımız, Alo 186 kaçak elektrik ihbar hattını arayarak, 'Ben soba yakıyorum, zor ısınıyorum.

Ckbogaziçi nedir?

İstanbul Avrupa Yakası'nda görevli elektrik tedarik şirketi olarak CK Boğaziçi Elektrik hizmet vermektedir.