Obez ne demek kısaca?

İçindekiler:

  1. Obez ne demek kısaca?
  2. 1 ci sınıf Obez ne demek?
  3. Obezite hastalığı nedir nasıl oluşur?
  4. Obezite hastalığı ne anlama gelir?
  5. 2 sinif obez ne demek?
  6. Obezite deyince aklımıza ne gelir?
  7. 11 yaşında erkek çocuğu kaç kilo olmalı?

Obez ne demek kısaca?

Obezite ya da halk arasında bilinen adıyla şişmanlık, vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Obezite, besinlerle alınan enerji miktarının, metabolizma ve fizik aktivite ile tüketilen enerji miktarını aştığı durumda ortaya çıkar.

1 ci sınıf Obez ne demek?

Bir kişinin vücut ağırlığı, olması gerekenden en az% 20 daha yüksekse, obez olarak kabul edilir. Vücut Kütle İndeksiniz (VKİ) 25 ile 29,9 arasındaysa, fazla kilolu sayılırsınız. VKİ'nin 30 veya üzerinde olması 1. derece obez olarak kabul edilir.

Obezite hastalığı nedir nasıl oluşur?

Obezitenin en temel nedeni besinlerle birlikte vücuda alınan enerjinin metabolizma ve fiziksel aktivitelerle birlikte harcanan enerjiden fazla olması ve buna bağlı olarak artan enerjinin yağ şeklinde depolanmasıdır. Bu durum gereksinimin üzerinde enerji alımının belirli bir süre boyunca devam etmesi ile oluşur.

Obezite hastalığı ne anlama gelir?

Obezite, kişinin tüketebildiğinden fazla kalori almasının sonucunda vücutta normalden fazla yağ depolanmasıdır. Morbid obezite ise ölümcül hastalıklar yaratarak hayatı kısaltan düzeydeki “hastalıklı” şişmanlık ve vücut kitle indeksinin 40'ın üstünde olması olarak tanımlanıyor.

2 sinif obez ne demek?

Tıbbi sınıflamada vücut kitle indeksi 18.5 – 25 kg/m² arasında olanlar normal kilolu, 25 – 30 kg/m² arasında olanlar fazla kilolu, 30 – 40 kg/m² arasında olanlar obez, 40 kg/m²'nin üzerinde olanlar ise morbid obez olarak adlandırılır.

Obezite deyince aklımıza ne gelir?

Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.

11 yaşında erkek çocuğu kaç kilo olmalı?

YaşBoy (ortalama)Kilo (ortalama)
9 yaş132,1 cm28,9 kg
10 yaş137,9 cm32,6 kg
11 yaş145,4 cm38,2 kg
12 yaş153,1 cm45,1 kg
14 satır daha•BE