Villa imarlı arsa ne demek?

İçindekiler:

  1. Villa imarlı arsa ne demek?
  2. Villa Arsasina mustakil ev yapılır mı?
  3. Villa imarlı arsaya daire yapılır mı?
  4. Yüzde 10 konut imarlı ne demek?
  5. Ikiz villa arsası nedir?
  6. Konut Arsası ne demek?

Villa imarlı arsa ne demek?

Villa İmarı Ne Demektir ? Villa İmarlı olarak geçen alanların amacı o alanlara villa yapılabilmesi ve villa kullanımına yönelik planlanmasıdır. Villa imarlı alanların kat izinleri sınırlıdır. Bu alanlara genellikle 2 kat ya da 2,5 kat inşaat yapılabilir.

Villa Arsasina mustakil ev yapılır mı?

Villa alanı imarı, yerleşme ve gelişme alanlarında villa kullanımına yönelik olarak planlanan alanlar oluyor. Bu alanlarda kat izni sınırlı olup, genelde 2 - 2,5 katlı olarak inşa edilmesine izin veriliyor. Ancak bu durum belediyeden belediyeye değişkenlik gösteriyor. ... Villa imarlı arsaya müstakil ev yapılabiliyor.

Villa imarlı arsaya daire yapılır mı?

Villa alanı imarı, yerleşme ve gelişme alanlarında villa kullanımına yönelik olarak planlanan alanlar oluyor. ... Ancak 500 metrekare 3 kat arsa taks @ kaks yok ise burası villa imarlı arsa olmuyor. Villa imarlı arsaya müstakil ev yapmak.. Villa imarlı arsaya müstakil ev yapılabiliyor.

Yüzde 10 konut imarlı ne demek?

Burada geçen “yüzde 10” ifadesi parselin emsal (KAKS) oranını gösterir. “yüzde 10 imarlı” bir arsada emsal oranı (KAKS) %10, yani 0,10'dir. Bu da şu demektir: Bu parselde parsel alanının %10'i kadar inşaat yapılabilir. Parselin yüzölçümü 1000 m2 ise bu parselde yapılacak inşaatın toplam alanı 100 m2'yi geçmemelidir.

Ikiz villa arsası nedir?

İkiz villa, bir parsel üzerinde 1 yüzleri birbirine yapışık diğer 3 yüzü açık olarak inşa edilen villalara denilmektedir. ... Bir diğer villa çeşidi olan müstakil villalar ise 4 tarafı açık bir şekilde tek bir parsel üzerinde inşa edilen bağımsız villalara denir.

Konut Arsası ne demek?

Üzerinde konut tipi yapılaşma izni bulunan arsadır. Bir arsanın konut imarlı arsa olup olmadığı ilçe belediyesinin imar müdürlüğünden dilekçe ile öğrenilebilir.