Mısır ne zaman sulanmalı?

İçindekiler:

  1. Mısır ne zaman sulanmalı?
  2. Silajlık mısır en son ne zaman sulanır?
  3. Patlıcan Sulaması nasıl yapılır?
  4. Potasyum gübresi Mısır'a ne zaman verilir?
  5. Mısır bitkisi kaç koçan verir?
  6. Patlican fidesi suyu sever mi?
  7. Patlıcan Biber kaç günde bir sulanır?
  8. Mısır taban gübresi ne kadar atılır?

Mısır ne zaman sulanmalı?

Bu yüzden sıcak havalarda gün aşırı sulanmalıdır. İlk ekim zamanında hava durumuna göre 2 günde 1 sulamada yapılabilir. Ancak toprak her daim nemli kalmalıdır.

Silajlık mısır en son ne zaman sulanır?

Silaj hasadında, dane süt çizgisi 0-50 aralığına gelmeden önce son su verilmesi hasat sırasındaki kuru madde oranını dolayısıyla silaj kalitenizi arttıracaktır. Danelik hasatta ise danedeki siyah nokta oluşumuna bakarak karar verebilirsiniz.

Patlıcan Sulaması nasıl yapılır?

Sulama karık usulü ile yapılmalıdır. Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanması gerekir. Aksi taktirde gelişme yavaşlar mahsul azalır ve meyvelerde acılık başlar.

Potasyum gübresi Mısır'a ne zaman verilir?

Ekim öncesi gerçekleştirilen taban gübre uygulamasında topraktaki yetersizliğe bağlı olarak; azot, fosfor, potasyum, kükürt ve çinko gibi besin elementlerinin miktarlarındaki eksikliklerin takviyesi gerekmektedir. Ekim sonrası, yaklaşık olarak 40-50. günler arasında yapılan mısır gübrelemeye üst gübreleme denilir.

Mısır bitkisi kaç koçan verir?

Genel olarak melez çeşitlerde koçan boyu 20-30 cm'dir. Koçan çapı da 3-6 cm arasındadır. Koçanda tane sayısı 300-1000 arasında ise de 500-600 tane çoğunlukla yeterli sayılmaktadır. Koçan : Bir bitkide iyi tane bağlayan koçan sayısı genellikle 1-2 dir.

Patlican fidesi suyu sever mi?

Bitkiler üzerinde ilk meyveler görülmeye başladıktan sonra bitkinin durumuna göre belli periyotlarla su vermek ve bilhassa hasat devresine girildikten sonra her toplanmanın ardından sulama ihmal edilmemelidir. Sulama karık usulü ile yapılmalıdır. Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanması gerekir.

Patlıcan Biber kaç günde bir sulanır?

Biber: Karık yöntemi ile sulanır. Bitkilerin su ile direk teması olmamalıdır. Sulamalara başlandıktan sonra 7-10 günlük sulama aralıklarıyla devam edilir.

Mısır taban gübresi ne kadar atılır?

Gübreleme ; Mısır ekilecek toprakta organik madde seviyesi iyi olmalıdır. Ekimle birlikte dekara 50 kg. 15-15-15 kompoze gübre verilmelidir. Birinci çapayla birlikte dekara 20 kg. üre verilmelidir. Mısıra potaslı gübre verilmesine gerek yoktur.