Motorun conta yakması nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Motorun conta yakması nasıl anlaşılır?
  2. Conta yanık araç nasıl anlaşılır?
  3. Conta yakan araçta ne olur?
  4. Araç conta yakınca ne olur?
  5. Conta yanık araba sürülür mü?
  6. Araba contası yanarsa ne olur?
  7. Silindir kapağı neden taşlanır?
  8. Silindir kapağı neden sökülür?
  9. Silindir kapağı eğiklik kontrolü nasıl yapılır?
  10. Silindir kapağı nasil sökülür?
  11. Conta yanık olunca ne olur?

Motorun conta yakması nasıl anlaşılır?

Genel olarak bakıldığında motor soğutma suyuna yağ karışması, motor yağına su karışması, motor soğutma suyunun kirlenmesi, egzozdan beyaz duman çıkması gibi nedenler conta yandığının birer göstergesidir.

Conta yanık araç nasıl anlaşılır?

Conta Yanması Nasıl Anlaşılır ?
  • Aracınızda herhangi bir su kaçağı yoktur ama motor soğutma suyu azalıyordur.
  • İlk çalıştırmada zorlanma ve çalıştırma sonrası düşük devirlerde sarsıntılı çalışma olabilir, çünkü silindirlerden birisi yada birkaçı su ile dolmuştur ve görevini yerine getiremiyordur.
Daha fazla öğe...•Hicri 19 Şevval 1438

Conta yakan araçta ne olur?

Aracın hararetinde dengesizlikler olur , ani yükselmeler görülür. ... Araçta gaz yememe ve tekleme gibi durumlar görülür. En büyük belirtiler arasında egzozdan beyaz duman atması görülür.

Araç conta yakınca ne olur?

Contası yanık olan araç contanın yandığı yere göre değişiklik gösterebilir. su deposuna hava basabilir. Silindirlerin arasından yandıysa Tekleme yaptırabilir. Bir süre sonra da yağa su karıştırır.

Conta yanık araba sürülür mü?

Silindir kapağı ile motor bloğu arasındaki conta yanar. Contası yanık olan araç contanın yandığı yere göre değişiklik gösterebilir. ... Yaptırılmaz ve araç kullanılmaya devam ederse yatak sarar ve motorun komple yapılması gerekir.

Araba contası yanarsa ne olur?

Contası yanık olan araç contanın yandığı yere göre değişiklik gösterebilir. su deposuna hava basabilir. Silindirlerin arasından yandıysa Tekleme yaptırabilir. Bir süre sonra da yağa su karıştırır.

Silindir kapağı neden taşlanır?

Kapak taşlama; Bunun sebebi silindir kapağındaki yanma odasinin hacmini biraz daha küçültmektir. Çünkü silindir kapağı ile blok arasina koyulan conta yüzünden silindir kapağındaki yanma odasinin hacmi biraz daha büyür ve sıkıştırma oranı düşer buda performansı düşürür.

Silindir kapağı neden sökülür?

Silindir kapağının eğilme sebepleri şunlardır: Soğutma sistemi arızaları nedeniyle veya anormal çalışmalar sonucu motorda meydana gelen, ani ısı ve basınç yükselmeleri, (motorun aşırı hararet yapması) Silindir kapağının motor sıcakken sökülmesi, Kapak civatalarının fazla torkta ve yanlış sıra ile sıkılması

Silindir kapağı eğiklik kontrolü nasıl yapılır?

Kontrol mastarı kapak yüzeyine ortadan, kenarlardan ve köşelerden çapraz konur. Özellikle yanma odaları arasında kalan kısımlara dikkat edilir. Mastarın her durumda kapak yüzeyine oturması sentil yaprakları mastar ile kapak yüzeyine sokulmaya çalışılarak kontrol edilir. Eğiklik miktarı 0,10 mm 'den fazla olmamalıdır.

Silindir kapağı nasil sökülür?

Silindir kapağını sökerken cıvatalar önce dıştan içe olmak üzere gevşetilir, daha sonra cıvatalar sökülüp kapak dışarı alınır. Gerekli temizlik ve kontrol işlemleri yapıldıktan sonra silindir kapak contası yerine takılır. Silindir kapağı yerine oturtulduktan sonra cıvatalar yerine oturtulup boşlukları alınır.

Conta yanık olunca ne olur?

Silindir kapağı ile motor bloğu arasına yerleştirilir ve yanması durumunda ciddi masraflara yol açabilir. ... Soğutma sıvısının ve motor yağının yanma odasına birbirine karışmasını engeller. Kaçıran bir conta motorun arızalanmasına ve motorun gücünde önemli kayıpların olmasına neden olur.