Almanya Konsolosluğu Ankara ne zaman açılıyor?

İçindekiler:

  1. Almanya Konsolosluğu Ankara ne zaman açılıyor?
  2. Apostil şerhi nereden alınır?
  3. Yurtdışında apostil nereden alınır?
  4. Apostil zorunlu mu?
  5. Konsolosluklar apostil yapar mi?

Almanya Konsolosluğu Ankara ne zaman açılıyor?

Ankara Almanya Büyükelçiliği
Pzt - Perş08.00 - 17.00 saatleri arasında
Cuma08.00 - 14.00 saatleri arasında

Apostil şerhi nereden alınır?

Apostil Şerhi Nereden Alınmalıdır ? Ülkemizde apostil şerhini vermeye yetkili makamlar; idari nitelikli belgeler için valilikler, adli nitelikli belgeler için ise Ağır Ceza Mahkemesi kurulmuş olan merkezlerdeki Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıkları'dır.

Yurtdışında apostil nereden alınır?

Günümüzde evlilik cüzdanının diğer ülkelerde de geçerli olabilmesi için Apostil onayının alınması gerekir. Tabi bu onay sadece Apostil ülkelerinde kabul edilir. Belgenin apostili yurtiçinde kaymakamlıkta ya da valilikte yapılır. Yurtdışında ise ilgili yetkili makamlara gidilerek apostil onayı için başvuru yapılır.

Apostil zorunlu mu?

Türkiye'nin ve birçok ülkenin imzaladığı uluslararası kararları tanınması ile ilgili anlaşma nedeniyle apostil şerhi tanınmak zorunda olan bir karardır. Birçok yasal belge için kullanılan bu mühür yasal bir zorunluluktur kullanılacak ülke için.

Konsolosluklar apostil yapar mi?

Sıklıkla karşımıza çıkan bir diğer konu ise Apostil konsolosluktan alınır , sorusudur. Bu noktada bilinmesi gereken tek şey Apostil onayının geçerli olmadığı ülkelerde kamu belgelerinin geçerliliğini sağlamak için konsolosluklara başvurulması gerekliliğidir. Yani Apostil konsolosluktan alınmaz.