Çatalzeytin kaç köyü var?

İçindekiler:

  1. Çatalzeytin kaç köyü var?
  2. Türkeli kaç köyü var?
  3. Çatalzeytin adı nereden gelmiştir?
  4. Kastamonu'nun kaç tane köyü var?
  5. Kastamonu Azdavay arası kaç kilometredir?
  6. Kastamonu ilçeleri arası kaç km?
  7. Türkeli ne zaman ilçe oldu?
  8. Kastamonu Çatalzeytin Neyi Meşhur?
  9. Çatalzeytin Belediye Başkanı kimdir?
  10. Azdavayda ne yapılır?
  11. Ayancık ne zaman ilçe oldu?
  12. Ayancık nufusu ne kadar?
  13. Kastamonu Bozkurt'un Neyi Meşhur?

Çatalzeytin kaç köyü var?

Köy sayısı 23'e düştü.1957 yılında Türkeli ilçe olunca Ayancık'tan 12 köy (Farya, Epçeler, Paşalı, Piri, Çepni, Somay, Karacakaya, Hacıreis, Hacıreissökü, Çatak, Kavaklı, Yunuslar) Çatalzeytin'e geçti. Köy sayısı 35 oldu.

Türkeli kaç köyü var?

Türkeli, Sinop ilinin batısında, Kastamonu sınırında, Karadeniz kıyısında bir ilçedir. Türkeli, daha önceleri Ayancık'a bağlı iken 1957 yılında ilçe statüsü kazanmıştır. Günümüzde ilçeye bağlı 1 bucak (Güzelkent) ile 31 adet köy bulunmaktadır.

Çatalzeytin adı nereden gelmiştir?

Merkezi Sinop ile Kastamonu il sınırında yer almaktadır. Bu iki ili Çatalzeytin'in doğusundan Karadeniz'e dökülen Akçay ayırır. Adını sahilinde bulunan kayıkçıların kayıklarını bağladığı çatal şeklindeki zeytin ağaçlarından aldığı söylenir.

Kastamonu'nun kaç tane köyü var?

KASTAMONU ilinin plakası 37, KASTAMONU ilinin ilçe sayısı 20, KASTAMONU ilinin mahalle sayısı 173, KASTAMONU ilinin köy sayısı 1054.

Kastamonu Azdavay arası kaç kilometredir?

Mesafe ve Yakıt Detayları
UlaşımMesafeSüre
Araç Yolculuğu103 Km1 saat 43 dakika
Uçak Yolculuğu70 Km35 dakika

Kastamonu ilçeleri arası kaç km?

Kastamonu ve İlçeleri Arası Mesafeler Kastamonu ↔ Azdavay 48.7 km. Kastamonu ↔ Bozkurt 66.2 km. Kastamonu ↔ Çatalzeytin 72.4 km. Kastamonu ↔ Cide 86.3 km.

Türkeli ne zaman ilçe oldu?

Cumhuriyet döneminde; 1940 yılı ve sonrasında nahiye, 27 Haziran 1957 tarihli 9644 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7033 sayılı kanun ile İlçe olmuş ve günümüze kadar gelinmiştir.

Kastamonu Çatalzeytin Neyi Meşhur?

Çatalzeytin Neyi Meşhur? Çatalzeytin şehri ormanlarıyla meşhurdur ve bölgede çam, köknar, kestane, ladin gibi çeşitli ağaçlar vardır. Ayrıca burada hayvancılık ve bal üretimi yoğun olarak yapılmaktadır.

Çatalzeytin Belediye Başkanı kimdir?

Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz göreve yeni atanan Çatalzeytin İlçe Belediye Başkanı Ahmet Demir'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Azdavayda ne yapılır?

Azdavay'da Gezilecek Yerler
  • Aşıklar Köprüsü
  • Suğla Yaylası
  • Medil Mağarası
  • Anıt Ağaç
  • Saray Şelalesi.
  • Akçasu.
  • İlgarini Mağarası
  • Horma Kanyonu.
Daha fazla öğe...

Ayancık ne zaman ilçe oldu?

Türkeli ise 1957 yılında ilçe olmuştur. İlçe yüzölçümü 876 kilometrekaredir.

Ayancık nufusu ne kadar?

SİNOP ili AYANCIK ilçesinin 2020 ilçe toplam nüfusu 23734. SİNOP ili AYANCIK ilçesinin ilçe toplam erkek nüfusu 11859, SİNOP ili AYANCIK ilçesinin ilçe toplam kadın nüfusu 11875 . İlçe Merkez nüfusu 13121, bu Merkez nüfusun 6316 'si Erkek, 6805'si kadın nüfustür.İlçe Belde/Köy Toplam nüfusu 10613'tür.

Kastamonu Bozkurt'un Neyi Meşhur?

Bozkurt ilçe merkezine bağlı Yakaören Köyü deniz turizmi açısından büyük öneme sahiptir. Bu köyde sahil yolu üzerinde Cenevizlilerden kalma denizden geçen gemileri gözetlemek için yapılan bir kale bulunmaktadır. Ceneviz Kalesi olarak anılan bu kale tek burçlu küçük bir kaledir. Günümüzde bu kale harabe haldedir.