Akıllı telefonlardaki NFC özelliği nedir?

İçindekiler:

  1. Akıllı telefonlardaki NFC özelliği nedir?
  2. Bataryadaki NFC ne işe yarar?
  3. Bataryada NFC nedir?
  4. Bilgisayarda NFC nasıl açılır?
  5. Bilgisayarda NFC var mı?
  6. Android NFC nasıl kullanılır?

Akıllı telefonlardaki NFC özelliği nedir?

NFC kısaltması Near Field Communication yani Yakın Alan İletişimi anlamına gelmektedir. Bu özellik NFC bulunan iki cihazın birbiri ile temas etmeden iletişim kurmasını sağlamaktadır. Bunun için cihazların birbirine 4 santimetre kadar yakınlaştırılması gerekmektedir. Cihazlar arası iki yönlü bir bağlantı oluşur.

Bataryadaki NFC ne işe yarar?

Yakın Alan İletişimi' anlamına gelen ve radyo frekansı tanımlama (RFID) teknolojisinden geliştirilmiş olan NFC; telefonların, tabletlerin, dizüstü bilgisayarların ve diğer cihazların, verileri NFC donanımlı diğer cihazlarla kolayca paylaşmasına olanak tanır.

Bataryada NFC nedir?

NFC, Yakın Alan İletişimi; müşteri elektroniği, mobil cihazlar ve bilgisayarlar ile etkileşim için tasarlanmış bir kısa menzilli, kablosuz, kişisel iletişim alanı teknolojisidir. ... Bu teknolojiyi kullanan cihazları birbirlerine dokundurularak veya yakın mesafeye getirilerek 2 yönlü iletişim sağlanabilir.

Bilgisayarda NFC nasıl açılır?

Bilgisayarınızda NFC'yi etkinleştirme: Aygıt Yöneticisi'nden NFC aygıtını etkinleştirmek için aşağıdaki adımları kullanın: Başlangıç ekranına Aygıt Yöneticisiyazıp Arama düğmesini açın ve Arama sonuçları listesinden Aygıt Yöneticisi ögesini seçin. Aygıt Yöneticisi penceresi açılır.

Bilgisayarda NFC var mı?

Tüm bilgisayarlarda ve mobil aygıtlarda NFC özelliği yoktur. ... NFC anteni varsa aygıtın pilinin üzerinde Near Field Communication sözcükleri yer alabilir.

Android NFC nasıl kullanılır?

Telefonunuzu açın ve Ayarlar > Kablosuz Ağlar ya da Ayarlar > Bağlantılar > Diğer Bağlantılar yolunu izleyin. Eğer NFC seçeneğini görüyorsanız, telefonunuzda bu özelliği kullanabilirsiniz.