Dijital müze nedir?

İçindekiler:

  1. Dijital müze nedir?
  2. Bilgi yağmuru nedir?
  3. Eğitimde Sanal Alan Gezisi nedir?
  4. Mobil müze nedir?

Dijital müze nedir?

Sanal müze veya E-müze, 1990'lı yılların başından itibaren teknolojik gelişimin hızıyla birlikte müzelerin iletişim sağlamaya yönelik olarak interneti kullanmaya başlamaları ile ortaya çıkmış bir kavramdır Sanal Müze, değişik medya olanaklarından yararlanılarak hazırlanmış sayısal nesneleri ve bunlara ait bilgileri ...

Bilgi yağmuru nedir?

Ziyaretçi ,eserin önüne geldiğinde eserin yanındaki sabit bir ekranda çalışan ve eser hakkında bilgi veren sistemdir. Sanal asistanın bir benzeri olan ve bilgi yağmuru olarak adlandırılan sistemlerde yine ziyaretçi eserin önüne geldiğinde çalışır ve taktığı kulaklık aracılığıyla ziyaretçi bilgi verilir.

Eğitimde Sanal Alan Gezisi nedir?

Canlı Sanal Alan Gezileri Tek ihtiyacınız olan bir internet bağlantısı ve masaüstü veya tablet gibi bir cihazdır. Canlı etkinliklerin avantajı, sorular sorarak veya anketlere katılarak gerçek zamanlı olarak katılma fırsatıdır, ancak bir etkinliği kaçırırsanız, istediğiniz zaman bir kaydını izleyebilirsiniz.

Mobil müze nedir?

Mobil Uygulama Muzeums, Her Müze İçin Kişiye Özel Rehberlik Hizmeti Sunuyor. Muzeums, her ziyaretçinin profiline, ilgi alanına ve öğrenme tarzına göre kişiselleştirilmiş müze küratörlük programı sunuyor. ... Artık Muzeums isimli bir mobil uygulama var.