HGS borcu taksitlendirilir mi?

İçindekiler:

  1. HGS borcu taksitlendirilir mi?
  2. HGS borcu olan araç muayene olur mu?
  3. Trafik cezaları siliniyor mu?
  4. HGS iptal için ne gerekli?
  5. Ihlalli geçiş nedir?
  6. Geçmiş trafik cezalarında indirim var mı?

HGS borcu taksitlendirilir mi?

Bu tür durumlarda hem sürücüleri rahatlatmak hem de bu borcu ödemeyi teşvik etmek amacıyla HGS borcu taksitlendirme fırsatı sürücülere sunuldu. HGS borcu taksitlendirme işlemi ile artık tüm birikmiş HGS borçları taksitlendirilecek, ve bu taksitlendirme çerçevesinde borçlar ay ay ödenecektir.

HGS borcu olan araç muayene olur mu?

Plakama ait OGS/HGS borcu muayeneye engel midir? Muayene hizmeti öncesi aşağıdaki sorgulamalar yapılır. Sorgulama sonucu borç çıktığı takdirde veya sistemsel bir sorun görüldüğü takdirde muayene işlemleri yapılamaz.

Trafik cezaları siliniyor mu?

– 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuruda bulunarak, kanunun 2. maddesinde belirlenen şartlar dahilinde ödenmesi koşuluyla; emlak vergilerine bağlı gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir.

HGS iptal için ne gerekli?

Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT merkezlerinden alabilirsiniz. Satılan araç üzerindeki etiket iptal edilerek etiket araç camından çıkartılmalıdır. İptal işlemi için HGS ürün sahibinin PTT merkez ve şubelerine şahsi başvurusu gerekmektedir.

Ihlalli geçiş nedir?

HGS ya da OGS bakiyenizde yeterli tutar olmaması ya da kaçak geçiş durumunda geçiş ihlali yapılmış olur.

Geçmiş trafik cezalarında indirim var mı?

Trafik cezası indirimi ne kadar ve indirimden nasıl yararlanılır? Trafik cezasının kesildiği günden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yaptığınız takdirde %25 indirimden yararlanabilirsiniz. 15 günü geçen ödenmemiş trafik cezalarında indirim hakkı bulunmaz ve ödenmediği takdirde her ay %5 faiz eklenerek artar.