Yeni binada müteahhit sorumluluğu kaç yıl?

İçindekiler:

  1. Yeni binada müteahhit sorumluluğu kaç yıl?
  2. Müteahhitlerin sorumluluğu kaç yıl?
  3. Yeni dairelerin garantisi varmı kaç yıl?
  4. Bina garantisi ne zaman başlar?
  5. Müteahhitlerin Sorumlulukları Nelerdir?
  6. Müteahhit kimdir ne iş yapar?
  7. Yeni alınan evin garantisi olur mu?
  8. Iyi bir müteahhit nasıl olur?

Yeni binada müteahhit sorumluluğu kaç yıl?

Müteahhit tarafından inşa edilmiş ve iskanı alınmış binalarda, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre müteahhittin sorumlulukları konutun teslim tarihinden itibaren sıfır olanlarda 5 yıl, ikinci el olanlarda ise 3 yıl devam etmektedir. Konut sahibi olmak belki de hepimizin hayallerinden biridir.

Müteahhitlerin sorumluluğu kaç yıl?

Müteahhidin gizli ayıptan doğan sorumluluğunda zamanaşımı süresi, inşaat sözleşmesinin konusu taşınır bir yapı olması halinde teslimden itibaren iki yıl, taşınmaz ise 5 yıl olarak düzenlenmiş olup ayıbın ortaya çıkmasında müteahhidin ağır kusuru var ise bu süre 20 yıl olarak belirlenmiştir.

Yeni dairelerin garantisi varmı kaç yıl?

Müteahhitlerin konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda taşınmazın teslim tarihinden itibaren beş yıl boyunca ayıplı maldan dolayı sorumlulukları vardır.

Bina garantisi ne zaman başlar?

MADDE 6 – (1) Garanti süresi; malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıl veya bu Yönetmeliğe ekli listedeki ölçü birimi ile tespit edilen değer kadardır.

Müteahhitlerin Sorumlulukları Nelerdir?

Müteahhit, inşaatın tüm yapım sürecini baştan sona koordine eder. Proje için gerekli tüm çalışanları işe alır. Denetimlerin zamanında planlanmasını ve yürütülmesini denetler.

Müteahhit kimdir ne iş yapar?

Müteahhit Ne Demek? Müteahhit, inşaatın tüm yapım sürecini baştan sona koordine eder. Proje için gerekli tüm çalışanları işe alır. Denetimlerin zamanında planlanmasını ve yürütülmesini denetler.

Yeni alınan evin garantisi olur mu?

Yani müteahhit tarafından satılan sıfır konutun kullanımı sırasında ortaya çıkan çatı akması, bina tesisatı gibi tüm sorunlarda müteahhit sorumluluğu 5 sene boyunca sürüyor. Üretilen konut projesinde binanın kaba yapısı ile alakalı tüm sorunlarda müteahhit garantisi 5 sene ile sınırlı tutuluyor.

Iyi bir müteahhit nasıl olur?

Müteahhit olmak için üniversite mezuniyet şartı aranmamaktadır. 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne başvurup, 'Yeterlilik Belgesi' alarak müteahhit olabilmektedir. Bazı üniversitelerin müteahhitlik sertifika programı da mevcuttur.