Evde rutubet böceği nasıl yok edilir?

İçindekiler:

  1. Evde rutubet böceği nasıl yok edilir?
  2. Banyoda küçük böcekler nasıl yok edilir?
  3. Gümüş böceği zararlı mi?
  4. Gümüş böceği ne işe yarar?
  5. Nem Böceği Isırır mı?
  6. Giderden gelen hamam böceği nasıl yok edilir?
  7. Nem böceği sokarsa ne olur?
  8. Minik böceklerden nasıl kurtulurum?
  9. Giderden hamam böceği gelir mi?

Evde rutubet böceği nasıl yok edilir?

Nem böceğini yok etmek için sedir yağını su ile karıştırıp evinizdeki çatlak ve yarıklara püskürtün. Nem böceği yani gümüşçün (gümüş böceği) lavanta kokusunu da sevmez. Lavanta yağını da sulandırarak püskürtebilirsiniz. Yerlerin limon kokusu ile temizlenmesi de gümüş böceğini rahatsız edecektir.

Banyoda küçük böcekler nasıl yok edilir?

Banyo böceği ile doğal yöntemler ile mücadele etmek için su ile sedir yağını karıştırıp evinizdeki çatlak yerlere ve yarık bulunan yerlere püskürtebilirsiniz. Bunun ile birlikte; yine su ile karıştırılan lavanta yağı püskürtmek de banyo böceğinden kurtulmanızda etkili bir yöntem olacaktır.

Gümüş böceği zararlı mi?

Gümüş böceği yazımızda belirttiğimiz üzere oldukça zararlı bir böcektir. Bu sebepten bu canlılarla etkili bir şekilde mücadele edilmelidir. Gümüş böcekleri genel itibariyle nemli yerlerde çatlaklarda yaşamlarını sürdürmektedir. Bu sebepten dolayı öncelikle bu yerleri kapatmalı ve temiz tutmalısınız.

Gümüş böceği ne işe yarar?

Nem böceği, Gümüşçük ve Gümüşçül olarak da bilinirler. Bu haşereler insanları ısırmadıkları için zararsız bilinirler ancak eşya ve gıdalara verdikleri zararlar büyük sorunlar oluşturur. Evlerimizde de rastladığımız gümüş böcekleri, mutfak, banyo, su boruları gibi alanlarda görülürler.

Nem Böceği Isırır mı?

Kolaylıkla kaçmayan bu böcek, ayakkabıların içerisinde bulunabiliyor. Oradaki nem ortamından hoşlanan böcekler, ayağınızı soktuğunda felç edebiliyorlar. Isırdığında çok kötü sonuçlar doğurabilecek olan nem böceğinden olabildiğince uzak durmak gerekiyor.

Giderden gelen hamam böceği nasıl yok edilir?

Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.

Nem böceği sokarsa ne olur?

Tek seferde, soktuğu yerde felç edebiliyor. Gümüş böceği, nem böceği, rutubet böceği ve gümüşçün olarak bilinen bu böcek, oldukça tehlikelidir. Bu böcekler aç kalmazlar, mutlaka kendilerine tüketecek gıdalar bulurlar ve 10 aya kadar bir şey yemeden yaşayabilirler. Bu yüzden onlarla mücadele etmek çok da kolay değildir.

Minik böceklerden nasıl kurtulurum?

Evinizi istila eden böcekleri öldürmeden yok etmek için; acı biber, tarçın, biber yağı, kekik, lavanta, tebeşir ve sabun gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Bunları evinizde ulaştığı noktalara, eşiklere, kuytu kenar alanlara ve süpürgelikleri sizin için sıraladığımız malzemeleri koyarak böceklerden kurtulabilirsiniz.

Giderden hamam böceği gelir mi?

Hamam böceklerinin büyük bir kısmı giderden gelmekte ve insan sağlığını tehdit etmektedir. Ortama girebilecekleri farklı yerler de olabilir ancak giderden gelen hamam böceklerini yok etmek için böcek ilacı kullanılsa bile bu kısa süreli bir çözüm olacaktır.