Serebral palsi tedavisi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Serebral palsi tedavisi nasıl yapılır?
  2. CP nedir fizyoterapi?
  3. CP sonradan olur mu?
  4. CP epilepsi nedir?
  5. CP serebral palsi Hastalığı Nedir?

Serebral palsi tedavisi nasıl yapılır?

Serebral palsinin kesin bir tedavisi yoktur. Fakat fizyoterapi, konuşma terapisi, ergoterapi ve bazen ilaç tedavisi ya da cerrahi tedavi yöntemleri hastaların maksimum potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olabilir.

CP nedir fizyoterapi?

Serebral palsi ya da kısaca CP gelişmekte olan beynin hasarına bağlı ilerleyici olmayan kalıcı hareket ve duruş bozukluğudur.

CP sonradan olur mu?

Vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen, fakat zaman içinde kötüleşme sergilemeyen bir dizi nörolojik bozukluktan herhangi birini tanımlamak için kullanılan bir terim olan serebral palsi doğumdan önce olabileceği gibi sonra da gerçekleşebiliyor.

CP epilepsi nedir?

Serebral palsi (CP) yaşamın erken dönemlerinde gelişimi henüz tamamlanmamış beyinin ilerleyici olmayan bir hastalığı sonucu ortaya çıkan, kalıcı ancak değişime uğrayabilen hareket, postür ve tonus bozukluğudur. Bu çocuklarda ayrıca duyu organı, zeka ve duygulanım bozuklukları da bulunabilir.

CP serebral palsi Hastalığı Nedir?

Serebral palsi ya da kısaca CP gelişmekte olan beynin hasarına bağlı ilerleyici olmayan kalıcı hareket ve duruş bozukluğudur. CP sıklığı 1000 canlı doğumda 2-3'dür.