Ozon tedavisi kanı sulandırır mı?

İçindekiler:

  1. Ozon tedavisi kanı sulandırır mı?
  2. Kan yıkama nedir?
  3. Ozon tedavisi zararı var mı?
  4. Ozon etkisi nedir?
  5. Kan ne temizler?
  6. Kan nasıl Ozonlanır?

Ozon tedavisi kanı sulandırır mı?

Ozon, kan damarlarını genişletir, kanı sulandırır ve damarları tıkayan plakları eritir. Bu özellikleri sayesinde ozon terapi, yüksek tansiyon, damar hastalıkları, kangren (Burger hastalığı) ve şeker hastalarında görülen diyabetik ayak yaraları gibi hastalıkların tedavisinde de başarıyla uygulanır.

Kan yıkama nedir?

Halk arasında kanın temizlenmesi olarak bilinen aferez aslında, hastanın ya da gönüllü vericinin kanının, cihazdan geçirilerek bir veya birden fazla bileşene ayrıldığı ve kalanın vücut dışı bir tedavi ile veya tedavisiz geriye döndürüldüğü bir işlemdir.

Ozon tedavisi zararı var mı?

Ozon tedavisi dokulara ulaşan oksijen miktarının önemli ölçüde arttırılmasına yardımcı olur. Tıbbın pek çok farklı alanında kullanılan bir yöntemdir. Doktorların önerileri doğrultusunda yapılan bu tedavi yöntemi, rutin tıbbi tedavinin sonuçlarına herhangi bir etki etmez.

Ozon etkisi nedir?

Hücre yenilenmesini hızlandırır. Ozon kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesini ve elastikiyetini ve kanın akışkanlığını artırarak oksijen azlığını giderir. Ayrıca damarlarda genişlemeye neden olarak ve damar tıkanıklıklarında yardımcı tedavi olarak uygulanmaktadır.

Kan ne temizler?

Kekik: Kekik kanı temizleyen kandaki kötü kolestrolü düşüren şifalı bir bitkidir. Ahududu:Kan temizleyici ve vücutta birikmiş zehirli maddelerin atılmasında yardımcı olur. Armut: Kanı temizleyen sağlıklı bir meyvedir. Biberiye: Kan temizleyici bitkilerden biridir.

Kan nasıl Ozonlanır?

Genelde hastadan 100 ml kan alınır. Hekimin uygun gördüğü dozda ayarlanmış ozon gazı ile yaklaşık 2-3 dakika karıştırıldıktan sonra ozonlanmış bu kanın tekrar kişiye damar yolu ile verilmesidir.