Ücretli özel eğitim öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

İçindekiler:

  1. Ücretli özel eğitim öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?
  2. Özel eğitim öğretmenleri maaş karşılığı kaç saat derse girer?
  3. Ücretli özel eğitim öğretmenliği kimler yapabilir?
  4. Özel eğitim kursuna kimler katılabilir?
  5. Ücretli öğretmenler için özel eğitim kursu nedir?
  6. Özel eğitim sertifikası ne zaman açılacak?
  7. Özel Eğitim Kursu Sertifikası ne işe yarar?
  8. Ücretli öğretmenler için özel eğitim uygulamaları sertifikası ne işe yarar?

Ücretli özel eğitim öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Ücret yönetmeliğinin 9. maddesine göre görevlendirilen bir Ücretli Öğretmen ise haftalık 30 saat üzerinden ayda 2000-2500 TL civarı bir maaş alabilmektedir. Kadrolu öğretmen maaş+ek ders ücreti (30 saat) karşılığı ile 5000-6000 TL civarı bir maaş almaktadır.

Özel eğitim öğretmenleri maaş karşılığı kaç saat derse girer?

Özel eğitim sınıflarında ders veren öğretmenler haftalık 18 saati geçmeleri halinde ek ders ücreti kazanmaya başlamaktadır. Sınıf öğretmenleri bir haftada 18 saatlik dersi aylık karşılığı okutmaktadır. Ancak bunun üzerine çıkmaları durumunda ek ders ücretine hak kazanmaktadırlar.

Ücretli özel eğitim öğretmenliği kimler yapabilir?

Fen - Edebiyat Fakültelerinin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkes devlet okullarında öğretmenlik yapabilir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik yapmak için başvuru yapabilir.

Özel eğitim kursuna kimler katılabilir?

Kursa Kimler Katılabilir ?

  • En az Lise mezunu olmak.
  • Fizyoterapist ve Rehabilitasyon Uzmanları
  • Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri.
  • Rehber Öğretmenler.
  • Psikologlar.
  • Hemşireler.
  • Sınıf Öğretmenleri.
  • Müzik, Resim, Beden Eğitimi, Seramik ve El Sanatları Öğretmenleri.

Ücretli öğretmenler için özel eğitim kursu nedir?

Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Kursu ise özel eğitim alanında ücretli öğretmen olarak görev almak isteyen bireylerin, Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı 80 saatlik Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Eğitimi sonunda alması öngörülen sertifikadır.

Özel eğitim sertifikası ne zaman açılacak?

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Ücret Onayları Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ücret onayını, kurumlar 03 - 05 Şubat 2021, ilçe milli eğitim müdürlükleri 08 - 10 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Özel Eğitim Kursu Sertifikası ne işe yarar?

Özel Eğitim Alanında Yardımcı Eleman Yetiştirme Kursu: Özel eğitim öğretmen yardımcısının sahip olduğu, özür grubuna uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olmak yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen dalda eğitim alan nitelikli kişiler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Ücretli öğretmenler için özel eğitim uygulamaları sertifikası ne işe yarar?

Ücretli Öğretmen Özel Eğitim Uygulama Programının Kazanımları Özel Eğitim Uygulama Sertifikası programını tamamlayan kursiyerler; Özel eğitim mevzuatını ve etik değerlerini öğrenir. Bireysel farklılıkları inceleme, Engelli bireylere yönelik hal, tavır ve davranışların değiştirilmesi ile ilgili yöntemleri yürütür.