Iddirseye ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Iddirseye ne iyi gelir?
  2. Gözde batma ve kanlanma neden olur?
  3. Göz altında kızarıklık neden olur?
  4. Gözlerin kızarması neden olur?

Iddirseye ne iyi gelir?

Ekinezya çayını papatya çayı gibi pamukla arpacık üzerine sürebilirsiniz. Doğal antibiyotik olan sarımsak diğer enfeksiyonlar gibi arpacığa da iyi gelir. Günde 10-12 adet sarımsak yiyerek vücudun savunma sistemini güçlendirebilir ve antibiyotik özelliği ile arpacığın daha kısa sürede geçmesini sağlayabilirsiniz.

Gözde batma ve kanlanma neden olur?

Sigara kullanımı ciddi bir göz kanlanması sebebidir. Sigara dumanına endirekt olarak da maruz kalmak göz kızarması sebebidir. Sulanma çok yoğun ve batma belirginse, viral enfeksiyonların göz kanlanması, göz kızarıklığı sebebi olma ihtimali yüksektir. Viral enfeksiyonlar çok bulaşıcıdır.

Göz altında kızarıklık neden olur?

Göz enfeksiyonları: Göz dokuları ve çevresinde gelişen virüs, bunun yanı sıra bakteri enfeksiyonları gözde kızarıklığa en çok neden olan etkenlerin başında gelir. Bu bakımdan her türlü kornea, konjonktivit veya kirpik gibi göz çevresindeki dokuları etkileyen enfeksiyonlarda göz kızarıklığı ile karşılaşılabilir.

Gözlerin kızarması neden olur?

Uzun süre odaklanmak, yüksek basınç ile öksürmek, uykusuzluk gibi pek çok sebep, gözlerin kanlanmasına neden olabilir. Ayrıca alerji, göz kuruluğu, göz tansiyonu, göz içinde oluşan iltihaplanmalar, kirpik iltihapları ve arpacık gibi rahatsızlıklar da göz kanlanmasına neden olabilir.