Sazan balığı nasıl tutulur?

İçindekiler:

  1. Sazan balığı nasıl tutulur?
  2. Sazan balığı hangi olta ile tutulur?
  3. Sazan balığı ne zaman tutulur?
  4. Sazan balığı tutmak için kaç numara iğne kullanılır?
  5. Hangi balık hangi iğne ile yakalanır?
  6. Sazan olta iğnesi nasıl olmalı?
  7. Çapraz iğne nedir?
  8. Levrek için hangi iğne?
  9. Mercan iğnesi kaç numara olmalı?
  10. Olta iğne grupları nelerdir?
  11. Çipura avında kaç numara iğne kullanılır?
  12. Istavrit çapari iğnesi kaç numara olmalı?
  13. Istavrit en çok hangi renk Çapariye gelir?
  14. Çapari ile hangi balıklar tutulur?
  15. Istavrit tutmak için hangi yem kullanılır?
  16. Hangi havada hangi renk çapari?
  17. Çinekop çaparisi ne renk olmalı?
  18. Istavrit ne zaman olur?

Sazan balığı nasıl tutulur?

Geceleri de çok sığ sulara gelebilir. Ancak günün genelinde derinlerdedir. En iyisi kıyının suya 30-40 derece eğim ile yaklaştığı yamaçlarda 15 metre açıklarda 10-12 metre derinliği yakalayıp avlanmaktır.

Sazan balığı hangi olta ile tutulur?

Küspeli takım idamlık dediğimiz düğümle bağlanır ve oltada 4 ila 6 adet iğne bulunur. İğnelere avlanılan bölgeye göre mısır, solucan, meyve kurusu yada boş bırakılarak kullanılır.İğne ise 3-4-5 numara ( balığın büyüklüğüne göre ) kahverengi tatlı su iğnelerinden seçilmelidir.

Sazan balığı ne zaman tutulur?

Sazan için en iyi zamanlama temmuz ağustos aylarıdır bir gün önceden gidilir avlak seçilir bölge yemlenir ve şamandıralı veya dip oltası ile avlanabilirsin.

Sazan balığı tutmak için kaç numara iğne kullanılır?

Sağlam ve avcı iğne istiyorsan OWNER, SESAME, HAYABUSA marka japon iğnelerini tavsiye ederim. 1/0 veya 2/0 numara olanları idealdir.

Hangi balık hangi iğne ile yakalanır?

Klasik çember iğneler bu büyüklükleri en kolay sağlayan iğnelerdir. O nedenle Mercan, karagöz, lüfer, istavrit, izmarit, çipura, palamut gibi ufak/orta büyüklükteki balıklar için klasik tip çember iğneleri tercih etmek isabetli olur.

Sazan olta iğnesi nasıl olmalı?

Bilinen aksine yırtılmayı gerçekleştiren illaki ince iğneler değil, kalın yada ince hiç farketmez esnemeyen iğnelerdir.İğnelerde 8 kg açma kuvveti olması sazan avı için çok yeterlidir. Zaten sazan avında genel olarak kullanılan 0.

Çapraz iğne nedir?

Bir herhangi yüzey üzerinde bırakıldığı zaman, bu yüzey üzerinde her noktasından değebilen iğnelere düz, ayni yüzey üzerinde olup sivri ucu havada kalan iğnelere de çapraz iğne adi verilmektedir.

Levrek için hangi iğne?

Levrek çaparisinde 0.

Mercan iğnesi kaç numara olmalı?

İğne olarak son yıllarda kalitesi tartışılmayan özel lazer kesim, kısa pala çapraz,uzun palalı,paslanmaz ve açılmaz iğneler tercih etmemiz yerinde olur. Kıyıdan Mercan avında kullanacağımız iğneler 1,2.

Olta iğne grupları nelerdir?

Olta İğneleri temel olarak 4 gruba ayrılır.Bunlar Palalı İğneler , Delikli İğneler , Kertikli ve Benekli İğnelerdir. Ama biz en çok Palalı iğneleri tercih ederiz. Aslında yumuşak yemler kullanıyorsak Kertikli iğnelerle avlanmak daha mantıklıdır.

Çipura avında kaç numara iğne kullanılır?

3 nolu bronz çelik iğne Çupra için ideal iğnedir.

Istavrit çapari iğnesi kaç numara olmalı?

Şuan ki hazır aldığım kancalar balığı hep düşürüyor. Herhangi bir markanın (Kendo, Mustad, Youvella) uzun pala 9-12 no arası iğnesini istavrit için kullanabilirsiniz. Kıyı için 11 numara genelde ideal. Malzemeciye istavrit için çapari iğnesi derseniz verir zaten.

Istavrit en çok hangi renk Çapariye gelir?

Her ne kadar çaparinin kullanıldığı yer, güneşin yansıması ve ava çıktığınız saat rengi etkiliyor olsa da istavrit için en çok tercih edilen malzeme 10'lu yeşil istavrit çaparisidir.

Çapari ile hangi balıklar tutulur?

Amatör balıkçılar istavrit avlarken çapari kullanır. İstavrit balık avcılığına başlayan tutkunların ilk göz ağrısıdır. Bunun en büyük sebebi avının oldukça kolay ve zahmetsiz olmasıdır. Çapari düzgün bir biçimde kullanıldığı taktirde bütün kancaların ve haliyle kovaların balıkla dolması sürpriz olmaz.

Istavrit tutmak için hangi yem kullanılır?

Yem Seçimi : İstavrit kıyıdan genellikle 10-15 iğneli ve değişik renklerde floşlardan ( parlak ipek ) üretilmiş “çapari” adı verilen takımlar ile tutulur.Tekne balıkçılığında ise iğne sayısı doğal olarak daha fazladır. Ancak bazı istisnai durumlarda 3-5 iğneli takımlara yem takılarakta tutulması icap edebilir.

Hangi havada hangi renk çapari?

Açık havada koyu renk, kapalı havada açık renk at çek yaparken birazcık daha verimli oluyor.. Yani, hava açıksa, koyu yeşil, kapalıysa açık yeşil..

Çinekop çaparisi ne renk olmalı?

Çinekop çaparisi genelde ufak balığı alır. Sahte balık veya yemli daha iyidir. Çinekop çaparisinde turuncu organzeyi tavsiye edebilirim.

Istavrit ne zaman olur?

Kasım ve Şubat aylarında gereken büyüklüğe ulaşan istavritler, en çok bu iki ayda lezzetli olmaktadır. Ancak özellikle Karadeniz ve İstanbul Boğazı'nda yaz mevsimi boyunca istavrit avı yapmak mümkündür. Ülkemizde genellikle en fazla 30 cm boylarında tutulsa da istavrit obur bir balık olup dev boyutlara ulaşabilirler.