Yatay geçiş puanı neye göre hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Yatay geçiş puanı neye göre hesaplanır?
  2. Dikey Geçiş puanı nasıl hesaplanır?
  3. Yatay geçiş puanı nedir?
  4. Ortaokul mezuniyet puanı nasıl hesaplanır?
  5. DGS için kaç net kaç puan?
  6. 19 Mayıs Üniversitesi yatay geçiş nasıl yapılır?

Yatay geçiş puanı neye göre hesaplanır?

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçişte her üniversitenin farklı taban ortalaması şartı bulunmaktadır. Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00'lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.

Dikey Geçiş puanı nasıl hesaplanır?

Sayısal ve sözel standart puanların hesaplanması Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Yatay geçiş puanı nedir?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Ortaokul mezuniyet puanı nasıl hesaplanır?

Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

DGS için kaç net kaç puan?

DGS sınavında Sayısal bölümden 20 net elde edebilmek için Matematik'ten 20, Türkçe'den en az 1 net yapılması gerekmektedir. Sözel bölümden 20 net elde edebilmek için Matematik'ten 1, Türkçe'den 20 net gerekir. Eşit Ağırlık'ta ise her iki bölümden 10'ar net yapılması gerekir.

19 Mayıs Üniversitesi yatay geçiş nasıl yapılır?

(2) Değerlendirmeler eşdeğer programlardan başarı sıralamasına göre yapılır. Üniversitemize yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu diploma programında bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 (4.00 üzerinden 2.00) ve aldığı tüm derslerden başarılı olması gerekir.