Muratpaşa kaç mahalle var?

İçindekiler:

  1. Muratpaşa kaç mahalle var?
  2. Muratpaşa ismi nereden gelir?
  3. Antalya Kaleiçi hangi mahalleye bağlı?
  4. Murat Paşa Antalya Havalimanı arası kaç km?
  5. Alanya Kaymakamı kim 2021?
  6. Antalya'nın Kaymakamı kim?
  7. Kaleici hangi semt?
  8. Antalya Kaleiçi kaç yıllık?
  9. Alanya valisinin adı nedir?

Muratpaşa kaç mahalle var?

Muratpaşa, Antalya'nın ilçelerinden biridir. 64 mahallesi vardır. İlçe sınırları içinde belde, köy, oba, mezra gibi yerleşim yerleri yoktur.

Muratpaşa ismi nereden gelir?

Kentin en eski yerleşim yeri olması nedeniyle Muratpaşa'nın tarihi aynı zamanda Antalya'nın da tarihidir. Muratpaşa adını, yapım tarihi 1570 olan Muratpaşa Camii'ne de adını veren Karaman Beyi Murat Paşa'dan almaktadır. Bergama Kralı Attalos'un; 'Bana bir yeryüzü cenneti bulun' sözüyle İ.

Antalya Kaleiçi hangi mahalleye bağlı?

Semt/Mahalle olarak Selçuk Mh. ve Muratpaşa ilçesine bağlıdır. Faraçlar Sokak (Kaleiçi) haritası Antalya ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Faraçlar Sokak (Kaleiçi) posta kodu 07700.

Murat Paşa Antalya Havalimanı arası kaç km?

Muratpaşa'ya Havayolu ile Ulaşım Antalya Havalimanı ile ilçe merkezi arası mesafe ise ortalama 10 kilometredir.

Alanya Kaymakamı kim 2021?

Fatih ÜRKMEZER. 1977 yılında İzmir'in Bergama ilçesinde doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Antalya'nın Kaymakamı kim?

Ersin Yazıcı 1969 yılında Düzce Gümüşova'da doğan Ersin Yazıcı, 1990 yılında İstanbul Üniversitesinden mezun oldu. 1992'de Kaymakam olarak meslek hayatına başladı.

Kaleici hangi semt?

Kaleiçi, Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan deniz ve kara surları tarafından kuşatılan kent merkezi'ne verilen isim'dir. Kaleiçi'nin sokakları ve yapıları Antalya tarihinin izlerini günümüze kadar getirmektedir.

Antalya Kaleiçi kaç yıllık?

İçyapısının özelliği nedeni ile savunma amacıyla kullanılan ya da işaret ateşi yakılan bir yer olduğu sanılmaktadır. Şehzade Korkut Camii: İlk iskânı yaklaşık 2500 yıl öncesinden başlayarak günümüze kadar kesintisiz yerleşim gören Antalya Kaleiçi, bu süreçte farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.

Alanya valisinin adı nedir?

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu belediye girişinde karşıladı. Başkan Yücel ve Vali Karaloğlu, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve protokol üyeleri ile birlikte başkanlık makamına geçti.