4 b zorunlu sigortalı ne demek?

İçindekiler:

  1. 4 b zorunlu sigortalı ne demek?
  2. Isteğe bağlı bağkur ne zaman başladı?
  3. Isteğe bağlı sigorta iptali nasıl yapılır?
  4. Isteğe bağlı sigorta primi ödenmezse ne olur?
  5. 4B ceza nedir?
  6. Isteğe bağlı Bağ-Kur ne kadar ödenir?
  7. İsteğe bağlı sigorta başvurusu e devletten yapılır mı?
  8. Isteğe bağlı sigortalılık nasıl sona erer?
  9. 4B hangi statü?
  10. 4 B ne demek?
  11. Isteğe bağlı Bağ-Kur ne demektir?

4 b zorunlu sigortalı ne demek?

Kendi nam ve hesabına bağımsız çalışan kişilerden, gelir vergisinden muaf olup, esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olanlardan, bir aydaki faaliyetlerden elde ettiği gelirler toplamından, bu faaliyete ilişkin masraflar düşüldükten sonra kalan tutarı prime esas günlük kazancın otuz katından fazla olanlar 5510 sayılı ...

Isteğe bağlı bağkur ne zaman başladı?

1.İsteğe Bağlı Sigortalılığın Başlangıcı 7 RG., , S. 18702.

Isteğe bağlı sigorta iptali nasıl yapılır?

İsteğe bağlı sigortanızı kapattırmak istiyorsanız talebinizi dilekçe yazarak SGK'ya bildirmeolisiniz. Dilekçelerin Kurum kayıtlarına intikal ettiği tarihten önceki primi ödenmiş ayın sonu itibariyle, aylık talebinde bulunanların aylığa hak kazanmış olmak şartıyla talep tarihinde son erer.

Isteğe bağlı sigorta primi ödenmezse ne olur?

Bir diğer önemli nokta da isteğe bağlı sigortalı olan kişiler sağlık hizmetlerinden de yararlanabilmektedirler. Ancak prim borçlarının olması halinde sağlık hizmetlerinden yararlanamamaktadırlar. ... Eğer bu süre zarfında da primler ödenmezse, bu durumda geçen süreler sigortalılık süresinden sayılmamaktadır.

4B ceza nedir?

(1) Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç eden kişi, yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis ve iki bin günden yirmi bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Isteğe bağlı Bağ-Kur ne kadar ödenir?

İsteğe bağlı sigorta primi, prime esas kazancın alt sınırı ile üst sınırı arasında, sigortalı tarafından beyan edilecek prime esas aylık kazancın %32'sidir. SGK prime esas kazanç alt sınırı 3.577,50 TL ve üst sınırı ise 26.831,40 TL'dir.

İsteğe bağlı sigorta başvurusu e devletten yapılır mı?

İlk kez isteğe bağlı sigorta yaptıracak olan bireyler ilk olarak e-devlet üzerinden "isteğe bağlı giriş bildirgesi" belgesini alması gerekiyor. Bireyler e-devlet üzerinden aldığı giriş bildirgesiyle, kendi ilçesinde yer alan SGK kurumlarına giderek, özel olarak başvuru yapması gerekiyor.

Isteğe bağlı sigortalılık nasıl sona erer?

İsteğe bağlı sigortalılık; § İsteğe bağlı sigortalılığını sona erdirme talebinde bulunanların, primi ödenmiş son günü takip eden günden, § Aylık talebinde bulunanların, aylığa hak kazanmış olmak şartıyla talep tarihinden, § Ölen sigortalının ölüm tarihinden, itibaren sona erer.

4B hangi statü?

4B grubu, eski ismiyle Bağ-Kur olarak bilinen gruptur. Yani belli bir memuriyeti olmayan, atama ile bir yerde kalıcı olarak çalışmayan meslek sahipleridir. Biraz daha detaylı anlatacak olursak; SGK memurları kapsayan güvenlik kurumudur.

4 B ne demek?

4b: Eski adı ile BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır. Örnek verilmek gerekirse, hemşire, mühendis, teknisyen, sağlık memuru, koruma, güvenlik kadroları 4b gurubudur.

Isteğe bağlı Bağ-Kur ne demektir?

-İsteğe bağlı BAĞ-KUR (4B) kişiler normal emeklilik için 9.000 gün prim ödemesi yaparak, -Ev hanımları 9.000 gün prim ödemesi yaparak, İsteğe bağlı sigorta tutarı ne kadardır. İsteğe bağlı sigorta primi, prime esas kazanç alt sınırı ile üst sınırı arasında sigortalı tarafından belirlenen prime esas kazancın %32'sidir.