Kısmi felç ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Kısmi felç ne anlama gelir?
  2. Kısmi felç nasıl geçer?
  3. Felç nedir neden olur?
  4. Felç ve inme aynı şey mi?

Kısmi felç ne anlama gelir?

Kısmi felç vücudun bir tarafında yani sağ veya solda oluşan kuvvetsizliktir. Kişi etkilenen tarafını hareket ettirebilir ancak kas kuvveti azalmıştır. Kısmi felç beyni besleyen damarlardan birinde daralma veya tıkanma olması, beyne giden damarlara pıhtı atması veya beyin kanaması sonucu gelişebilir.

Kısmi felç nasıl geçer?

Kısmi felç çoğunlukla 3–6 ay içinde iyileşir. Kısmi felcin fizik tedavisi ilk haftadan itibaren başlamalıdır. Genellikle kısmi felçli hastaların rehabilitasyon için hastaneye yatırılmaları gerekmez. Hastanın fizik tedavisi ayaktan yapılabilir ve çoğunlukla hızlı iyileşme görülür.

Felç nedir neden olur?

Beyninizin bir kısmına giden kan akışı azaldığında veya kesintiye uğradığında, beyin dokusunun oksijen ve besin almasını önleyen bir inme (felç) meydana gelir ve beyin hücreleri dakikalar içerisinde ölmeye başlar. İnmenin oluştuğu bölgedeki fonksiyonlarda geçici ya da kalıcı kayıplar oluşur.

Felç ve inme aynı şey mi?

İnme (felç), beynin ne kadar süreyle kan akışından yoksun olduğuna ve hangi kısmın etkilendiğine bağlı olarak bazı bölgelerde geçici veya kalıcı sakatlıklar yaşanmasıdır.