SGK Teşvik girişi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK Teşvik girişi nasıl yapılır?
  2. 6111 sayılı Teşvik nedir?
  3. Aylık sigorta primi bildirgesi nedir?
  4. 6111 sayılı teşvik nasıl hesaplanır?

SGK Teşvik girişi nasıl yapılır?

Öncelikle http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr adresine girin ve sırasıyla “E-SGK”, “İşveren”, “İşveren Sistemi”, “Uygulamaya Giriş”, “İşveren”, “Teşvikler ve Tanımlar”, “Potansiyel Teşvik Sorgulama” seçenekleri işaretleyin.

6111 sayılı Teşvik nedir?

Özel sektör işverenlerine, 11 – 22 tarihleri arasında işe aldıkları sigortalılar için sigorta primine esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren payının tamamının İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanmasına olanak sağlanmıştır.

Aylık sigorta primi bildirgesi nedir?

Sigortalıların primleri ve prim ödeme gün sayıları ile diğer bilgilerine ilişkin bugüne kadar ayrı ayrı alınan “Aylık Sigorta Primleri Bildirgesi", "Aylık Sosyal Güvenlik Destek Prim Bordrosu" ile "Dört Aylık Sigorta Primleri Bordrosunun tek belge olarak birleştirilmiş hali "AYLIK PRİM ve HİZMET BELGESİ" olarak ...

6111 sayılı teşvik nasıl hesaplanır?

6111 sayılı genelge ortalama hesaplama formülü oldukça kolaydır. SGK teşvik hesaplama formülü şu şekildedir; Personelin işe girdiği tarihten önceki sonra altı aylık zamanda ki, toplam çalışan sayısı ÷ 6 (6 dönem yoksa toplam dönem sayısı) = ortalama çalışan sayısı şeklinde hesaplanabilir.