Bechterew hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Bechterew hastalığı nedir?
  2. Ankilozan Spondilit öldürür mu?
  3. Ankilozan Spondilit kaç yaşında Dürür?
  4. Ankilozan spondilit sakat bırakır mı?
  5. Ankilozan Spondilit hastalarının çocuğu olur mu?

Bechterew hastalığı nedir?

Ankilozan spondilit (Bechterew hastalığı olarak da adlandırılır), en sık 15 ila 30 yaşları arasında başlayan yaygın bir kronik romatizmal hastalıktır. Enflamatuar süreçler öncelikle sakroiliak eklemi ve omurgayı etkiler.

Ankilozan Spondilit öldürür mu?

AS'Lİ HASTALAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ UYARI Kas-iskelet sisteminin yanı sıra göz, böbrek, aort gibi eklem dışı tutulumlar da görülebiliyor. AS'li hastalarda iltihabi bağırsak hastalıkları ve sedef hastalığı gelişebiliyor. AS'li hastalarda ölüm riski hasta olmayanlara göre 1.5 ila 4 kat daha fazla.

Ankilozan Spondilit kaç yaşında Dürür?

Özellikle 20 ile 40 yaş civarında görülen Ankilozan Spondilit hastalığı erken teşhis edildiğinde kontrol altına alınabilir.

Ankilozan spondilit sakat bırakır mı?

Ankilozan spondilitli hastaların yaklaşık %10'unuda omurga yada eklemlerde sakatlık meydana gelmektedir. Hastalık ilerledikçe omurga ya da eklemlerin kötü pozisyonlarda katılaşması Bazı hastaların omurgalarında öne doğru eğilme, kalça, omuz, diz ve bilekler gibi eklemlerinde hasar ve sakatlık ortaya çıkabilmektedir.

Ankilozan Spondilit hastalarının çocuğu olur mu?

AS ailesel geçiş gösteren bir hastalıktır. Hastaların %20'sinin ailelerinde bu hastalığa yakalanmış bir başka kişi vardır. Buna rağmen Ankilozan Spondilitli bir hastaysanız çocuklarınıza hastalığın geçme riski %10'un altındadır. Yani %90 ihtimalle çocuğunuzda AS gelişmeyecektir.