Büyük çağlayana ne denir?

İçindekiler:

  1. Büyük çağlayana ne denir?
  2. Çağlayan bulmacada nedir?
  3. Çit bulmacada nedir?
  4. Türkiyede nerede şelale var?
  5. Sıla TDK ne demek?
  6. Metal yaprak ne demek?
  7. Şelale ne amaçla kullanılır?
  8. Çağlayan kelimesi nedir?
  9. Sıla ne anlama?

Büyük çağlayana ne denir?

Şelale, çavlan ya da çağlayan, akarsu yatağının, dike yakın bir biçimde âniden düştüğü, suların yüksekten dökülerek aktığı kısmına şelale denir.

Çağlayan bulmacada nedir?

Çağlayan kelimesi için 4 harfli bulmaca cevabı olarak, 'Atağ' sözcüğünü kullanmak mümkün. 5 harfli bulmaca cevabı olarak ise Çağlayan kelimesine karşılık, 'Gürel' sözcüğü kutucuk içerisinde yazılabilir.

Çit bulmacada nedir?

Çit bulmacanın üç harfli tek cevabı yez kelimesidir. Çit bulmacanın dört harfli iki farklı cevabı bulunmaktadır. Çit bulmacanın dört harfli ilk cevabı barı kelimesidir. Çit bulmacanın dört harfli diğer cevabı ise senç kelimesidir.

Türkiyede nerede şelale var?

DOĞA HARİKASI 10 ŞELALE
  • Doğa Harikası 10 Şelale.
  • Düden Şelalesi - Antalya.
  • Güzeldere Şelalesi - Düzce.
  • Ilıca Şelalesi - Kastamonu.
  • Kapuzbaşı Şelaleleri - Kayseri.
  • Yerköprü Şelalesi - Konya.
  • Kurşunlu Şelalesi - Antalya.
  • Muradiye Şelalesi - Van.
Daha fazla öğe...

Sıla TDK ne demek?

Sıla kelimesinin anlamı şu şekildedir: - Bir kişinin bir süre ayrı kaldığı yere veya yakınlarına kavuşma. - Gurbette bulunan bir kimse için doğup büyüdüğü ve özlediği yer. - Doğup büyüdüğü yere gidip yakınlarına kavuşma.

Metal yaprak ne demek?

Metal yaprak, bulmaca çözenlerin sık olarak karşılaştığı kelime gruplarıdır. ... Metal yaprak bulmacalarda sorulan bir sorudur. Metal yaprak sorusuna 5 harfli olan plaka cevabı verilebilir. Folyo ve plak sözcükleri de, metal yaprak sözcüğüne cevap olarak yazılacak kelimeler arasında bulunuyor.

Şelale ne amaçla kullanılır?

Doğal şelaleler bulunduğu ortama oldukça ferah bir hava katmasından dolayı genellikle kafe, yemek yerleri gibi mekanlarda kullanılmaktadır.

Çağlayan kelimesi nedir?

Küçük bir akarsuyun, çok yüksek olmayan bir yerden dökülüp aktığı yer.

Sıla ne anlama?

Sıla, kişinin doğduğu ve büyüdüğü yerden bir süre ayrılması ve oraya özlem duyması anlamına gelmektedir. Sıla, özlemek ve kavuşmak manaları taşıyan bir kız ismidir. ... Yaygın kullanılan bir kız ismi olan Sıla, Kuran-ı Kerim'in herhangi bir kısmında geçmemektedir.