Afyon Gazlıgöl kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Afyon Gazlıgöl kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?
  2. Afyon kaplıca suyu içilir mı?
  3. Termal su neye iyi gelir?
  4. Afyon Gazlıgöl nedir?
  5. Gazlıgöl şifalı mı?
  6. Gazlı gölün ismi neden Gazlıgöl?
  7. Gazlıgöl Kaplıca suyu içilir mi?
  8. Kükürtlü su içilir mi?
  9. Termal su cilde zarar verir mi?
  10. Termal su cilde nasıl kullanılır?

Afyon Gazlıgöl kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?

Tarihte Frigyalılardan bu yana kullanılan Afyon Gazlıgöl yaylabağı kaplıca suları hem içmece tedavisi hem de banyo tedavisi olarak yararlanılan termal / kaplıca suyumuz kireçlenme, fibromiyalji, kadın kastalıkları, romatoit artrit, bel ve boyun fıtığı , cilt hastalıkları, kemik erimesi (Osteoporoz), gut hastalığı, ...

Afyon kaplıca suyu içilir mı?

Afyon termal suyunda içme ve banyo tedavilerinden yararlanılmaktadır. Aynı zamanda suyun bulunduğu ortamlarda meydana gelen nemli ve buharlı havanın da üst solunum yoluna olan faydalarını da arttırmaktadır. Romatizmal hastalıklar ve dolaşım sistemi sorunları için de yarar sağlayan afyon termal suları, şifa kaynağıdır.

Termal su neye iyi gelir?

Termal Suyun Faydaları Nelerdir?
  • Astım, bronşit, allerjik üst solunum yolu rahatsızlıkları, nefes darlığı gibi solunum yolu hastalıklarında tedavi edicidir.
  • Sedef, egzama, akne gibi cilt rahatsızlıklarında,
  • Kireçlenme, bel fıtığı, romatizmal rahatsızlıklarda.
Daha fazla öğe...

Afyon Gazlıgöl nedir?

Gazlıgöl Kaplıcası, Afyon'un kuzeyinde yer alan il merkezine 25 km uzaklıktaki İhsaniye'ye bağlı Gazlıgöl Beldesi'nde bulunan kaplıca. Ulaşımın kolay sağlanabildiği Gazlıgöl Termaline hem karayolu (Afyon - İhsaniye) hem de demiryolu ile (Afyon - Kütahya - Eskişehir) ulaşım imkânı mevcuttur.

Gazlıgöl şifalı mı?

Gazlıgöl suyunun en eski şifa kaynaklarından biri olduğu tahmin edilmektedir. ... Gazlıgöl Kaplıcalarında banyo yapılması halinee her çeşit romatizma, bağırsak spazmlarının tedavisi, kireçlenme, kemik rahatsızlığı, hemoroid (basur, mayasır), idrar yolları iltihabı ve kadın hastalıkları için etkilidir.

Gazlı gölün ismi neden Gazlıgöl?

Geçmiş dönemlerde artezyen olarak arazinin bir çok yerinden çıkan jeotermal su küçük gölcükler oluşturmuş. Göletçiklerden fokurdayarak çıkan gazla adını Gazlıgöl olarak almıştır.

Gazlıgöl Kaplıca suyu içilir mi?

Gazlıgöl Kaplıcalarının su sıcaklığı 64 derecedir. Gazlıgöl Kaplıca Sularından doktor tavsiyesiyle içilerek, içine girilerek, soluyarak ve yıkanarak tedavi olunabilir.

Kükürtlü su içilir mi?

Kükürtlü suyun faydaları, Kireçleme, Mide Rahatsızlığı, İdrar Yolları, Basur, Egzama, Mantar,Sinüzit, Guatır, Kadın hastalıkları, Saçtaki kepeklere, cilt hastalıkları, Vücut Çatlaklarına, Topuk Çatlaklarına ve içildiğinde ise böbrek taşlarına iyi geliyor. Kükürtlü su aynı zamanda içiliyor.

Termal su cilde zarar verir mi?

Termal sular, cilt için oldukça faydalıdır. Özellikle cilt bakımında önemli etkilere sahiptir. Termal su, yoğun bir şekilde terleme sağlayarak, vücutta bulunan zehirli toksinlerin atılmasını sağlar. Bu etkisi sayesinde cilt pürüzsüz ve kadifemsi bir dokuya kavuşur.

Termal su cilde nasıl kullanılır?

Yüzünüzü yıkadıktan sonra termal suyu sıkın. Cildiniz kuruduktan sonra nemlendiricinizi de sürerek günlük bakımınızı tamamlayabilirsiniz. Gün boyu nemini kaybeden cildiniz için termal sular etkili olacaktır. Çantanızda taşıyabileceğiniz boyda bir termal su ile bakımlı bir cilde kavuşabilirsiniz.